Maak kennis met de moderne kunst vanaf 1970

Cursus Maak kennis met de moderne kunst vanaf 1970 (1923CR)

Datum(s)

Data: 5, 12 februari, 4, 11, 18 maart 2020

Dag en tijd: Woensdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€205 (incl. BTW)

Moderne kunst lijkt zich soms te moeten verdedigen alsof het groente en fruit is. ‘Waar is het goed voor?’, ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’, ‘Het is een linkse hobby’ en ‘Is het kunst of kan het weg?’ zijn slechts enkele kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten.

Toegegeven, er zijn schilderijen, beelden en video’s die zich niet vanzelf in een warm plekje onder je hart nestelen, maar die desondanks als belangrijk worden beschouwd. Het doet er wel toe wíé ze als belangrijk beschouwt. Beatrix Ruf, oud-directeur van onder meer het Stedelijk Museum, heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de opinie in de kunstwereld.

Het doet er ook toe welk museum of welke galerie iets tentoonstelt en in welke stad het gebeurt. Zo ontstaat de canon.

Met het bovenstaande in ons achterhoofd, gaan we op zoek naar een omschrijving van kunst. Niet naar de definitie van kunst, want die bestaat niet. Bovendien kijken we hoe een kunstwerk dan wel een kunstenaar groot en beroemd wordt. We gaan de canon van de westerse kunst vanaf ca. 1970 doornemen, maar het blijft niet bij de canon alleen. Ook minder bekende en onbekende namen komen aan de orde. We zullen diverse huidige stromingen en technieken onder de loep nemen: video, computer en performance kunst. En natuurlijk komt ook de  vraag ter sprake: ‘waar is het allemaal goed voor?’

Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Uw docent

Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau. Sinds 2006 is hij onder de naam Bureau Boeiend werkzaam als zelfstandig docent kunstgeschiedenis en verzorgt cursussen, lezingen, excursies en reizen. Voor zijn vrijwilligerswerk voor het COC is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 5, 12 februari, 4, 11, 18 maart 2020

Dag en tijd: Woensdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€205 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Kunstgeschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier