Cursus Vulkanisme (1823GR)

Datum(s)

Data
13, 20 februari
6, 13, 20, 27 maart
3 april 2019

 

Dag en tijd
Woensdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€266 (incl. BTW)

Een gevaarlijke schoonheid; vulkanen staan bekend om hun gespleten persoonlijkheid. Ze stralen serene rust uit of verspreiden nietsontziende verwoesting. Bij het overrompelende natuurgeweld van vulkanen voelt de mens zich nietig en kwetsbaar.

De moderne vulkanologie laat zien dat vulkanen een sleutelrol spelen in de aardse dynamiek. De verwijdering van warmte uit de aarde is de drijvende kracht van het vulkanisme en de oorsprong van vulkanen ligt dan ook in de processen die zich afspelen in de aardkorst en, nog dieper, in de aardmantel. Zo vormt een vulkaan een venster naar het inwendige van de aarde en heeft vulkanische activiteit de evolutie van het leven en de geschiedenis van de mens sterk beïnvloed.

U maakt kennis met de veelzijdige activiteit en verschijningsvorm van vulkanen en met een groot aantal vulkanen en vulkaangebieden. Dit is een explosieve cursus waarin veel brandende vragen over vulkanen beantwoord zullen worden.

Hovo docent Marcel van Schoor

Uw docent

Marcel van Schoor heeft Geologie gestudeerd te Amsterdam. Tegenwoordig is hij reisleider en docent bij SNP Natuurreizen, landmeter/maatvoerder bij USG Engineering en docent bij Hovo. Daarnaast organiseert hij geologische excursies, is hij bestuurslid van de Nederlandse Geologische Vereniging en trainer bij Int. Mountain Leaders. Verder heeft hij geologische veldopname gedaan in Marokko en is hij redactielid bij Grondboor en Hamer.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data
13, 20 februari
6, 13, 20, 27 maart
3 april 2019

 

Dag en tijd
Woensdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€266 (incl. BTW)

Tijdsduur
7 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geologie geofysica
Voertaal
Nederlands
Externe link
Komt u in aanmerking voor een korting via het Reductiefonds? Check het hier.

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier