FAQ

Heeft u een vraag over een programma of over Hovo Rotterdam? Kijkt u dan tussen de veelgestelde vragen hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met Hovo Rotterdam via hovo@erasmusacademie.nl of via 010-408 2465.

Veel gestelde vragen

 • Misschien wilt u een persoonlijk advies of een programma wel bij u past of wilt u meer weten over de inhoud van het programma? Neemt u dan vrijblijvend contact op met het Team van Hovo Rotterdam via: hovo@erasmusacademie.nl of telefonisch via: 010-408 2465

 • Inschrijven voor een programma bij Hovo Rotterdam via de link bij de betreffende cursus. Het volledige programma vind u op onze website. Ook kunt u het inschrijfformulier in de studiegids gebruiken. 

  1. Na ontvangst van de digitale bevestiging van de aanmelding is annulering slechts schriftelijk mogelijk. Telefonisch annuleren is niet mogelijk.
  2. Annuleren binnen 14 kalenderdagen na verzending van de schriftelijke bevestiging van aanmelding is kosteloos. Daarna, tot aanvang van het programma, brengt Hovo Rotterdam administratiekosten in rekening: €25,- bij annulering in het geval van een Hovo programma.
  3. In geval van annulering van het programma na aanvang van de studieperiode, heeft de deelnemer recht op gedeeltelijke restitutie van de cursusprijs. 
 • Het Weblokaal is de digitale leeromgeving van Hovo Rotterdam. Hier vindt u de PowerPoint presentaties, hand-outs en interessante artikelen. Daarnaast kunt u zelf ook berichten plaatsen en discussiëren met mede-cursisten en de docent(en). 

  • Voordat uw programma begint, ontvangt u een mail van A New Spring met daarin uw inloggegevens.
   Bent u uw wachtwoord vergeten of kwijt? Stuur dan een mail naar hovo@erasmusacademie.nl. Wij helpen u graag verder. 

  • Als de docent een document of bericht plaatst op het Weblokaal ontvangt u daar automatisch bericht van. 
   Na het inloggen op het Weblokaal, ziet u een 'tegel' staan met daarop de naam van uw cursus en een foto van de stad Rotterdam. Als u op die tegel klikt, komt u op de cursuspagina terecht. Aan de rechterkant van die pagina vindt u een lijst met icoontjes en koppen tekst. Een van die icoontjes is een boek met daarnaast de tekst 'Documentatie'. Daaronder vindt u al het materiaal dat de docent geplaatst heeft. U kunt de betreffende documenten downloaden door op de tekst te klikken. 

  • Op de cursuspagina vindt u aan de rechterkant een kopje 'Discussie'. Daaronder kunt u kiezen voor 'open discussie'. 
   Als u daar op klikt, ziet u een kopje staan met 'plaats bericht'. Door daar op te klikken, kunt u een bericht plaatsen met of zonder bijlage. 

 • Campus Woudestein ligt aan de Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam. De campus is gemakkelijk bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer. 

  Routebeschrijving auto

  Campus Woudestein ligt vlakbij de uitvalswegen en is met eigen vervoer prima te bereiken.

  • Neem vanaf de A16 (uit beide richtingen) de afslag Centrum (afrit 25).
  • Volg op de rotonde Kralingse Plein de borden Centrum (Abram van Rijckevorselweg).
  • Ga bij de eerstvolgende verkeerslichten rechtsaf (Burgemeester Oudlaan).
  • Neem opnieuw de eerste weg rechts, na de tramlus. 

  Routebeschrijving openbaar vervoer

  Met het openbaar vervoer is de Campus Woudestein als volgt te bereiken:

  Vanaf station Rotterdam Centraal

  • Tram 7 richting Woudestein, uitstappen bij halte Erasmus Universiteit.

  • Tram 21 of 24 richting De Esch. Uitstappen bij halte Woudestein.
  • Metro richting E Slinge of D De Akkers. Op station Beurs overstappen richting A Binnenhof, B Nesselande of C de Terp. Uitstappen op station Kralingse Zoom. Dit metrostration ligt op circa 10 minuten loopafstand van de campus.

  Vanaf station Rotterdam Alexander

  • Metro richting B Schiedam Centrum, A Pernis of C De Akkers. Uitstappen op station Kralingse Zoom. Dit metrostration ligt op circa 10 minuten loopafstand van de campus.

 • Erasmus University College ligt aan de Nieuwemarkt 1A in Rotterdam. De campus is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. 

  Routebeschrijving openbaar vervoer
  Metro vanaf Rotterdam Centraal Station:
  Neem de metro (richting E Slinge). Stap over op station Beurs. Neem vervolgens lijn A (Nesselande), B (Binnenhof) of C (de Terp) en stap uit bij station Blaak. Loop van station Blaak naar Erasmus University College (5 min). (zie route hieronder).

  Tram vanaf Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR): neem tram 21 (richting Schiedam Woudhoek) of tram 24 (richting Holy). Stap uit op Blaak treinstation.

 • De Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit telt verschillende parkeerterreinen. Voor bezoekers geldt een parkeertarief van € 0,50 per 20 minuten, tot een maximum van € 10,00 per dag (dagtarief). U kunt bij de balie van Hovo Rotterdam in het Van der Goot gebouw (M6-19) een uitrijdkaart kopen voor € 5,- p/st. 
  Bekijk hier de verschillende parkeermogelijkheden op de campus Woudestein.       

 • Als Hovo cursist kunt u gebruik maken van een gast account waarmee u gratis toegang heeft tot het Wifi-netwerk van de EUR. Simpel, veilig en handig.
   
  Hoe krijgt u toegang?

  1. U kunt de code vinden op de beeldschermen bij de Service Desk en in de UB. 
  2. Sms de dagcode naar telefoonnummer 06-35 777 876
  3. Je ontvangt per sms een inlognaam en wachtwoord voor de dag. Dit wachtwoord is de hele dag geldig.

  Veel surfplezier!

 • Hovo Rotterdam is onderdeel van Erasmus Academie. Erasmus Academie is een van de twaalf werkmaatschappijen van de EUR Holding BV. De werkmaatschappijen zijn actief op het gebied van contractonderwijs, contractonderzoek en/of kennisexploitatie. De Erasmus Universiteit Rotterdam is 100% aandeelhoudster van EUR Holding en EUR Holding is 100% aandeelhoudster van de werkmaatschappijen. Daarnaast valt Erasmus Academie BV bestuurlijk gezien onder de verantwoordelijkheid van de Erasmus School of Economics. Alle werkmaatschappijen van de Erasmus Univeristeit Rotterdam vallen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van een van de faculteiten.       

Feedback