Hier vindt u de boeken top 3 van 3 geliefde Hovo-docenten
Wat gaat u lezen in de kerstvakantie?

De kerst-leeslijst van 3 geliefde Hovo-docenten

Wat lezen onze docenten? Of welke boeken hebben zij geschreven? In de kerstvakantie hebben we vaak ruimte om een nieuw boek op te pakken. Hier enkele suggesties van onze docenten: klassiekers, nieuwe publicaties en hun eigen publicaties. Ook leggen zij de link met hun cursussen die starten in het voorjaar van 2020. 

 • hovo docent Liesje Schreuders

  Drs. Liesje Schreuders studeerde af in de literatuurwetenschap over de representatie van het Italiaanse karakter in het werk van Couperus en James. Ze vervolgde haar studie in Rome. Voorts voltooide ze een master culturele antropologie en sociologie der niet-westerse samenlevingen met een scriptie over de cultuur van de Vijftigers. Ze publiceerde twee romans en verschillende korte verhalen. Onlangs verscheen van haar een vertaling van ‘Finisterre’ van Eugenio Montale.

 • Dr. John van Schaik

  Dr. John van Schaik is gespecialiseerd in het ‘buitenkerkelijke’ christendom. Hij studeerde Middeleeuwse mystiek en promoveerde op de manicheeërs en de katharen. In 2016 schreef hij Ketters. Een geschiedenis naast de kerk. In 2017 De katharen. Tussen werkelijkheid en fictie en in 2019: Meer licht. Het christelijk manicheïsme.

 • Drs. Simon Burgers studeerde van 1975 tot 1977 bij Chris Veelo, van 1977 tot 1979 aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam piano bij Leendert Huges. Daarna studeerde hij compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries. Bovendien studeerde hij vanaf 1979 Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. I

  Simon heeft geschreven voor uiteenlopende bezettingen. Zijn Martialis Epigrammata voor zangstem en ensemble, en Synthese voor symfonie-orkest geven een eerste indruk daarvan. Hij schreef verder de muziek voor de films Vroeger is dood (1987) en De Bunker (1992). Een schoolmusical Alle mensen beleefde in 1988 in het Circustheater in Den Haag zijn eerste voorstellingen. Hij schreef een aantal artikelen, onder andere voor het tijdschrift Skepter.Onder het pseudoniem Simon Bottema publiceerde hij de roman De rectrix (Meulenhoff, 1995) en het gedicht Lof der traagheid (De Gids, maart 2007).

  Samen met zijn dochter Laura Burgers schreef hij de jeugdromans Copycat - oog in oog met je dubbelganger (Ploegsma, 2011) en Het Morelli principe (Ploegsma, 2014).