Campus Woudestein

Wij zijn onderdeel van de Erasmus Academie en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hovo geeft cursussen op campus Woudestein, in het Van der Goot-gebouw.

De campus in ontwikkeling, fase III

In 2017 is de derde fase van het project Campus in Ontwikkeling van start gegaan: Campus in Ontwikkeling III, 2017 – 2020: Building new perspectives

De eindsprint is even ingrijpend als de vorige fasen: er staan opnieuw grootschalige renovaties en nieuwbouw op het programma en de zuidzijde van de campus wordt vernieuwd. Tot slot wordt er gesloopt om de noordkant van het terrein verder te vergroenen. Hier vind je de publicatie die is uitgegeven over dit gedeelte van het project.

Het realiseren van de (omvangrijke) werkzaamheden gaat soms gepaard met overlast en hinder. Net zoals in de afgelopen jaren informeren we hier iedereen zo goed als kan over mogelijke ongemakken. U vindt hier meer informatie over fase III van de Campus in Ontwikkeling.

Parkeren

Voor bezoekers geldt voor het hele Woudestein-terrein betaald parkeren. Het tarief bedraagt € 0,50 per 20 minuten met een maximum van € 10,- per dag. De eerste 20 minuten zijn gratis. Als Hovo-deelnemer kunt u via deze pagina of bij het Hovo-bureau dagkaarten bestellen. Deze zijn € 4,50 per kaart, exclusief eenmalig € 5,- administratiekosten.

Voorzieningen gehandicapten en slechthorenden

De gebouwen en collegezalen zijn toegankelijk voor personen die minder goed ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel. Hovo-deelnemers die in het bezit zijn van een geldige parkeerpas van de EUR kunnen gebruik maken van de gereserveerde parkeerplaatsen. Met een geldige gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente kunt u via het Hovo-bureau een parkeerpas aanvragen om te kunnen parkeren op het terrein.

Slechthorenden wordt aangeraden zoveel mogelijk op de eerste rijen plaats te nemen of een eigen geluidsversterkend systeem mee te nemen (informeer naar de mogelijkheden bij een gehoortoestellenwinkel). 

In de collegezalen in het Van der Goot-gebouw is momenteel geen ringleiding aanwezig. In de Oxfordzaal (opening Academisch Hovo-jaar) wordt gestreefd om om korte termijn ringleiding aan te leggen. 

In de collegezalen met een capaciteit van 140 personen of meer is standaard geluidsversterking aanwezig, in de kleinere zalen niet.

Studieboeken

Boekwinkel Studystore bevindt zich in het P-gebouw, het nieuwe multifunctionele onderwijscentrum. Bij aanschaf van twee of meer studieboeken en op vertoon van uw Hovo-studentenkaart ontvangt u 5% korting bij Studystore Erasmus. 

Eten en drinken in de Food Plaza

In het hart van de campus aan de rand van de vijver bevindt zich Het Erasmus Paviljoen. Dit is de ontmoetingsplek voor eten en drinken. Het nieuwe Food Plaza biedt u een keur aan gerechten en drankjes. Aangrenzend vindt u de Spar University supermarkt. In het Van der Goot-gebouw, het Erasmus Expo- en Congres-centrum, waar de meeste colleges plaatsvinden, krijgt u in de pauzes gratis koffie of thee.

Erasmus Sport

Als Hovo-cursist kunt u onbeperkt sporten op werkdagen van 09:00 tot 17:00. Prijs is vanaf € 75 per halfjaar. Meer hier meer informatie. 

Eigendommen

U kunt Hovo, i.c. de Erasmus Universiteit Rotterdam, niet aansprakelijk worden stellen voor vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door Hovo Rotterdam georganiseerde activiteiten.