Campus Woudestein

Campus Woudestein

Current facets (Pre-Master)

Programma's Hovo Rotterdam in het Van der Goot-gebouw

Al onze programma's zijn in het Van der Goot-gebouw. Waar vindt u ons? Bekijk het op de plattegrond van de EUR.

Met de auto

Plan met Google Maps uw route. Hovo Rotterdam (Erasmus Academie) bevindt zich hier: https://goo.gl/maps/P2sPy2xWeEy

Met openbaar vervoer

Plan uw reis met reisplanner 9292ov.nl ! Zo bent u op de hoogte van omleidingen of vertragingen, en weet u precies waar u heen moet. Ook krijgt u de kortste route.

Vanaf Rotterdam Centraal Station

• Tram 21 richting De Esch. Uitstappen halte Woudestein
  • Tram 7 richting Woudestein / Burg. Oudlaan. Uitstappen één na laatste halte Groene Wetering
  • Metro richting Spijkenisse / Slinge. Op station Beurs overstappen op metro richting De Terp,Nesselande of Binnenhof. Uitstappen halte Kralingse Zoom

Vanaf Rotterdam Alexander

• Metro richting Schiedam Centrum / Spijkenisse. Uitstappen halte Kralingse Zoom

Parkeren met de auto

Voor bezoekers geldt voor het hele Woudestein-terrein betaald parkeren. Het tarief bedraagt € 0,50 per 20 minuten met een maximum van € 10,- per dag. De eerste 20 minuten zijn gratis. Als Hovo-deelnemer kunt u bij het Hovo-bureau dagkaarten kopen en direct meenemen. Deze zijn € 5 per kaart en kunt u met uw pinpas betalen. Wij nemen geen contant geld aan.

Meer informatie over waar u kunt parkeren op de campus, vindt u hier.

Voorzieningen gehandicapten en slechthorenden

• De gebouwen en collegezalen zijn toegankelijk voor personen die minder goed ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel.
  • Hovo-deelnemers die in het bezit zijn van een geldige parkeerpas van de EUR kunnen gebruik maken van de gereserveerde parkeerplaatsen. Met een geldige gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente kunt u via het Hovo-bureau een parkeerpas aanvragen om te kunnen parkeren op het terrein.
  • Slechthorenden wordt aangeraden zoveel mogelijk op de eerste rijen plaats te nemen of een eigen geluidsversterkend systeem mee te nemen (informeer naar de mogelijkheden bij een gehoortoestellenwinkel).
  • In de collegezalen in het Van der Goot-gebouw is momenteel geen ringleiding aanwezig. In de Oxfordzaal (opening Academisch Hovo-jaar) wordt gestreefd om om korte termijn ringleiding aan te leggen.
  • In de collegezalen met een capaciteit van 60 personen of meer is standaard geluidsversterking aanwezig, in de kleinere zalen niet.

Erasmus Sport

Als Hovo-deelnemer kunt u onbeperkt sporten op werkdagen van 09:00 tot 17:00. Prijs is vanaf €75 per halfjaar. Meer informatie vindt u op erasmussport.nl.

Campus Woudestein – een duurzame campus

De Erasmus Universiteit bouwt aan een duurzame campus. Haar ambitie is om een van de groenste universiteiten in Nederland te worden. Bij de bouw van het nieuwe campushart en de modernisering van bestaande gebouwen neemt de universiteit verschillende maatregelen om energie te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen. Een goede balans tussen people, planet en profit staat daarbij centraal. Alle verbouwingen, restauraties en nieuwbouwprojecten op de campus dragen bij aan een duurzame en groene campus.

De derde fase van bouwprogramma Campus in Ontwikkeling is begonnen in 2017. Deze eindsprint is even ingrijpend als de vorige twee fasen: er staan opnieuw grootschalige renovaties en nieuwbouw op het programma en de zuidzijde van de campus wordt vernieuwd. In 2020, aan het eind van het programma, wordt er gesloopt om de noordkant van het terrein verder te vergroenen.

Wilt u meer weten over duurzaamheid of bereikbaarheid op campus Woudestein? Neem dan contact op met het Erasmus Facilitair Bedrijf: campusunderconstruction@eur.nl

Bekijk online hoe onze campus eruit ziet

Neem een virtuele tour door onze collegezalen en campus. U kunt dat thuis doen, achter uw computer. Zo kunt u zien waar u kunt studeren of eten. Ga naar https://experience.eur.nl en ervaar de sfeer van onze campus!

Eigendommen

Hovo, i.c. de Erasmus Universiteit Rotterdam, kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door Hovo Rotterdam georganiseerde activiteiten.

Indien u iets verloren bent, kunt u hier melding van maken bij USC Frontoffice via servicedesk@efb.eur.nl. U krijgt van hen een melding dat uw verloren voorwerp geregistreerd staat en of deze is gevonden.