Training interculturele communicatie

Effectief kunnen communiceren met anderen in interculturele contexten
Laura Reen, Iconfinder, edited by Samuel Whitcomb

Naarmate de wereld globaliseert en samenlevingen cultureel diverser worden, is het essentieel dat individuen de vaardigheden ontwikkelen om effectief met anderen te communiceren in interculturele omgevingen. Interculturele communicatievaardigheden zijn nuttig voor het onderwijs aan de EUR, maar ook voor onze studenten wanneer zij in moderne organisaties gaan werken. Het doel van deze onderwijsmodule is om een basistraining in interculturele communicatie aan te bieden, die relevant is voor studenten in alle onderwijsprogramma's aan de EUR

De methode die in deze lesmodule wordt gebruikt, is gebaseerd op empirisch onderzoek uit verschillende vakgebieden, waaronder antropologie, sociologie, (interculturele) psychologie, interculturele communicatie en intercultureel management.

Na het voltooien van de module moeten de deelnemers in staat zijn om:

  • kennis en begrip te hebben van de belangrijkste benaderingen van interculturele communicatie, vanuit een sociaalwetenschappelijk perspectief
  • in staat zijn te reflecteren op hun eigen culturele achtergrond en persoonlijke normen, waarden en aannames
  • inzicht te hebben in hun eigen interculturele competenties, hoe ze die in interculturele situaties kunnen toepassen en hoe ze die in de toekomst kunnen ontwikkelen.

De inhoud van deze module kan zowel online als offline gegeven worden. Het bestaat uit twee workshops van 3 uur (6 uur totaal), in groepen van 15-20 studenten.

Voor meer informatie over planning en kosten kunt u contact opnemen met Remy Fermont (fermont@risbo.eur.nl).

Deze lesmodule is ontwikkeld door Dr. Joep Hofhuis, bij de afdeling Media en Communicatie, van de Erasmus School of History, Culture, and Communication (ESHCC), met financiƫle steun van de Community for Learning and Innovation (CLI).

Misschien vind je het ook leuk...

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen