Welkom in de wereld van Psychologie

Wil je de mens beter leren kennen en vraag je je af wat we werkelijk denken? Wil je weten waarom we doen wat we doen? Kies dan de top-opleiding Psychologie volgens bachelorstudenten, aan de EUR.

Je maakt kennis met onderwerpen als ons geheugen, omgaan met taal, de psychologie van verslaving, de motivatie en burn-out van medewerkers in organisaties, psychologische tests, angst en relaties. In groepen van maximaal 12 studenten los je psychologische vraagstukken op. De opleiding is toepassingsgericht. Je maakt kennis met de psychologische praktijk in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. Een solide basis voor een toekomst als onderzoeker of hulpverlener.

De opleiding is de afgelopen 12 jaar door Elsevier verkozen tot de beste Psychologie opleiding van Nederland. Psychologie in Rotterdam slaagt erin om topkwaliteit te bieden door  kleinschalig en intensief onderwijs. De opleiding scoort hoog op de inhoud, het percentage studenten dat binnen 4 jaar hun diploma behaalt, de docenten, wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid, studie intensiteit en informatieverstrekking.


dr. Colin van der Heiden benoemd als bijzonder hoogleraar klinische psychologie

dinsdag, 13 oktober 2015

Dr. Colin van der Heiden is met ingang van 1 september 2015 benoemd tot bijzonder hoogleraar geestelijke gezondheidszorg bij Psychologie-Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld namens Parnassia Groep.

10.09 | promotie | Jacqueline de Nooijer Onderzoek naar invloed van gebaren op het leren van woorden

woensdag, 2 september 2015

Het brein een handje helpen: dat blijkt het geval te zijn als er gebaren en beelden worden gebruikt bij het leren en onthouden van woorden. 

Bevorderen van kritisch denken van studenten en docenten in het HBO

vrijdag, 14 augustus 2015

In het kader van het NWO “Human Capital: 21st Century Skills" programma is een onderzoeksvoorstel gehonoreerd van psychologen prof.dr. Tamara van Gog (Universiteit Utrecht/Erasmus Universiteit Rotterdam), dr. Peter Verkoeijen (Erasmus Universiteit Rotterdam), dr. Tim Mainhard (Universiteit Utrecht) en dr. Anita Heijltjes (Avans Hogeschool).