Welkom in de wereld van Psychologie

Wil je de mens beter leren kennen en vraag je je af wat we werkelijk denken? Wil je weten waarom we doen wat we doen? Kies dan de top-opleiding Psychologie volgens bachelorstudenten, aan de EUR.

Je maakt kennis met onderwerpen als ons geheugen, omgaan met taal, de psychologie van verslaving, de motivatie en burn-out van medewerkers in organisaties, psychologische tests, angst en relaties. In groepen van maximaal 12 studenten los je psychologische vraagstukken op. De opleiding is toepassingsgericht. Je maakt kennis met de psychologische praktijk in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. Een solide basis voor een toekomst als onderzoeker of hulpverlener.

De opleiding is de afgelopen 12 jaar door Elsevier verkozen tot de beste Psychologie opleiding van Nederland. Psychologie in Rotterdam slaagt erin om topkwaliteit te bieden door  kleinschalig en intensief onderwijs. De opleiding scoort hoog op de inhoud, het percentage studenten dat binnen 4 jaar hun diploma behaalt, de docenten, wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid, studie intensiteit en informatieverstrekking. 


Rolf Zwaan betrokken bij initiatief voor meer transparantie in de wetenschap

woensdag, 13 januari 2016

Psycholoog prof.dr. Rolf Zwaan van de Erasmus Universiteit Rotterdam is betrokken bij het internationale Peer-Reviewers Openness Initiative (PRO). 

17.12 Promotie François De Kock | Een goede beoordeling van sollicitanten

woensdag, 16 december 2015

Wat kenmerkt iemand die goed sollicitanten kan beoordelen? Volgens psycholoog  François De Kock moeten interviewers een aantal specifieke kenmerken hebben om dat goed te kunnen doen. 

Onderzoek stimuleren bevlogenheid leerkrachten

donderdag, 19 november 2015

De vakgroep Arbeid- en Organisatiepsychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) zijn een meerjarige strategische samenwerking aangegaan. uitvoering aan het gezamenlijke onderzoek.