Aanbod minoren voor EUR-studenten

Tinbergen gebouw

Lees hieronder alles over het minoraanbod voor EUR-studenten. Je kan kiezen uit EUR-minoren, joint-LDE minoren en minoren in Leiden of Delft.

Via eduXchange kun je je oriënteren op het minoraanbod van de EUR, Universiteit Leiden en TU Delft. Bekijk de video en start je minororiëntatie op eduXchange.

Let op: Je hebt een eduID nodig om je aan te melden voor een minor. Zonder eduID kan dat niet. Maak eerst je eduID aan op www.eduID.nl. Leer in deze video hoe dit moet.

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jaarlijks bijna 100 minoren aan. 

  • Verbredende minoren: je verbreedt je horizon. De EUR biedt ongeveer 70 verbredende minoren aan.
  • Verdiepende minoren: je specialiseert je in een bepaald onderwerp. De EUR biedt meer dan 20 verdiepende minoren aan. 
  • Buitenland minoren EMC: het Erasmus MC biedt verdiepende minoren aan met een verblijf in het buitenland.
  • Selectieminoren: hiervoor gelden aanvullende eisen.

Let op: voor de buitenlandminoren van het Erasmus MC en de selectieminoren geldt een andere aanmeldperiode. 

Bekijk het gehele minoraanbod op eduXchange en check of de minor van je keuze toegankelijk is voor jou. Dit doe je in de toelatingsmatrix.

Disclaimer: het kan voorkomen dat een minor komt te vervallen door onvoorziene omstandigheden (bijv. te weinig deelnemers). In deze uitzonderlijke situatie wordt met de faculteit naar een passende oplossing gezocht.

De Erasmus Universiteit biedt in samenwerking met de TU Delft en de Universiteit Leiden gezamenlijke minoren aan, de zogenaamde Leiden-Delft-Erasmus minoren, afgekort joint-LDE minoren. Je volgt als EUR-student colleges bij twee of drie van de LDE-partners. De joint-LDE minoren worden in twee varianten aangeboden: 15 EC en 30 EC.

Bezoek de website van de joint-LDE minoren voor meer informatie of bekijk het gehele aanbod op eduXchange. Check of de minor van je keuze toegankelijk is voor jou. Dit doe je in de toelatingsmatrix.

Let op: het rooster in Leiden of Delft kan afwijken van de reguliere EUR-minorperiode.

Joint minor Responsible Innovation

Naast een minor aan de EUR of joint-LDE minor kan je ook kiezen voor een selectieminor of een niet-selectieminor in Leiden of Delft. De TU Delft en de Universiteit Leiden hebben 33% van de plaatsen in hun minoren gereserveerd voor EUR-studenten. Oriënteer je op het aanbod via eduXchange.

De minoromvang in Leiden is in principe 30 EC, maar het is mogelijk minoren voor 15 EC af te ronden. In de Leidse minoromschrijvingen staat vermeld welke onderdelen verplicht zijn voor het afronden van de 15 EC-variant. Neem bij twijfel contact op met de minorcontactpersoon uit Leiden. 

De minoromvang in Delft is - op enkele uitzonderingen na - standaard 30 EC. Delftse minoren moeten in het geheel voor 30 EC worden afgerond, hoewel enkele minoren voor 15 EC kunnen worden afgerond. Dit staat duidelijk vermeld in de omschrijving. Het minoronderwijs vindt plaats tot begin februari.

De minoromvang aan de EUR is bij de meeste faculteiten 15 EC. Extra EC komen bovenop de 180 EC van je eigen studieprogramma (extracurriculair). Wil je de extra EC inbrengen in je studieprogramma, dan moet je toestemming vragen aan je Examencommissie.

Let op: de roosters van minoren in Leiden of Delft kunnen afwijken van de EUR minorperiode. Als je voor een 30 EC minor kiest, zal het rooster doorlopen tot en met begin februari. Daarnaast kan het in Leiden voorkomen dat een minor een lintrooster heeft, wat betekent dat de colleges het gehele jaar door worden gegeven

Your minor at Leiden University: a testimonial

Your minor at Delft University of Technology: a testimonial

Frequently asked questions

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen