Aanbod minoren voor EUR-studenten

Lees hier onder alles over het minoraanbod voor EUR-studenten. Je kan kiezen uit EUR-minoren, LDE-minoren en minoren in Leiden of Delft.

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jaarlijks bijna 100 minoren aan. Het minoraanbod bestaat uit bijna 70 verbredende en meer dan 20 verdiepende minoren.

Een verbredende minor is erop gericht om je horizon te verbreden, bij een verdiepende minor specialiseer je je in een bepaald onderwerp. Daarnaast biedt het Erasmus MC verdiepende minoren aan met een verblijf in het buitenland. Ook zijn er enkele selectieminoren waarvoor een speciale selectieprocedure geldt. Let op: voor de buitenlandminoren van het Erasmus MC en de selectieminoren geldt een andere aanmeldperiode. NB: gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus kan het mogelijk zijn dat een aantal buitenlandstages komt te vervallen. De coördinatoren van de betreffende minor(en) zullen er in dat geval alles aan doen om een aantrekkelijk alternatief programma aan te bieden.

Bekijk het gehele minoraanbod in de minorlijst en check of de minor van je keuze toegankelijk is voor jou. Dit doe je in de toelatingsmatrix.

Naast een EUR-minor kan je ook kiezen voor een LDE-minor of een minor in Leiden of Delft!

Disclaimer: het kan voorkomen dat een minor komt te vervallen door onvoorziene omstandigheden (bijv. te weinig deelnemers). In deze uitzonderlijke situatie wordt met de faculteit naar een passende oplossing gezocht.

De Erasmus Universiteit biedt in samenwerking met de TU Delft en de Universiteit Leiden gezamenlijke minoren aan, de zogenaamde Leiden-Delft-Erasmus minoren, afgekort LDE-minoren. Je volgt als EUR-student colleges bij twee of meer van de LDE-partners. De LDE- minoren worden in twee varianten aangeboden: 15 EC en 30 EC.

Dit zijn de redenen om te kiezen voor een Leiden-Delft-Erasmus minor:

1. Je krijgt multidisciplinair onderwijs van drie topuniversiteiten.
2. Je leert over urgente maatschappelijke vraagstukken en nieuwe oplossingsrichtingen.
3. Je ontmoet studenten en docenten vanuit verschillende studierichtingen.
4. Je werkt aan cases van bedrijven, overheden en NGO's.
5. Je bouwt een netwerk op in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

In 2022-2023 worden de volgende LDE-minoren aangeboden:

Bekijk het gehele aanbod in de minorlijst en check of de minor van je keuze toegankelijk is voor jou. Dit doe je in de toelatingsmatrix.

Let op: het rooster in Leiden of Delft kan afwijken van de reguliere EUR-minorperiode.

Naast een LDE-minor kan je ook kiezen voor een EUR-minor of een minor in Leiden of Delft!

Joint minor Responsible Innovation

Naast een minor aan de EUR of LDE-minor kan je ook kiezen voor een reguliere of selectieminor in Leiden of Delft. De TU Delft en de Universiteit Leiden hebben 30% van de plaatsen in hun minoren gereserveerd voor EUR-studenten. Oriënteer je op het aanbod via de minorsites van de Universiteit Leiden en de TU Delft

De minoromvang in Leiden is in principe 30 EC, maar het is mogelijk minoren voor 15 EC af te ronden. In de Leidse minoromschrijvingen staat vermeld welke onderdelen verplicht zijn voor het afronden van de 15 EC-variant. Neem bij twijfel contact op met de minorcontactpersoon uit Leiden. 

De minoromvang in Delft is - op enkele uitzonderingen na - standaard 30 EC. Delftse minoren moeten in het geheel voor 30 EC worden afgerond, hoewel enkele minoren voor 15 EC kunnen worden afgerond. Dit staat duidelijk vermeld in de omschrijving. Het minoronderwijs vindt plaats tot begin februari 2020.

De minoromvang aan de EUR is bij de meeste faculteiten 15 EC. Extra EC komen bovenop de 180 EC van je eigen studieprogramma (extracurriculair). Wil je de extra EC inbrengen in je studieprogramma, dan moet je toestemming vragen aan je Examencommissie.

Let op: de roosters van minoren in Leiden of Delft kunnen afwijken van de EUR minorperiode. Als je voor een 30 EC minor kiest, zal het rooster doorlopen tot en met begin januari. Daarnaast kan het in Leiden voorkomen dat een minor een lintrooster heeft, wat betekent dat de colleges het gehele jaar door worden gegeven

Your minor at Leiden University: a testimonial

Your minor at Delft University of Technology: a testimonial

Frequently asked questions

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen