HeartBeat Festival 2016

Save the date: maandag 29 augustus!

Opening Academic Year 2016-2017

Monday 29 August 2016

Stageplaatsen International Philosophy Olympiad 2017

voor BA 3 Filosofiestudenten & masterstudenten

Workshop Enactivism

8th Workshop Study Group OZSW

Neerlandiaprijs voor masterscripties 2016

Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) vzw

maandag, 29 augustus 2016 tot vrijdag, 29 juli 2016

Opening Academic Year 2016-2017

Monday 29 August 2016

maandag, 29 augustus 2016

HeartBeat Festival 2016

Save the date: maandag 29 augustus!

vrijdag, 30 september 2016

Oratie Dr. R.B.J.M. Welten

>> Meer nieuws >>

RSS

Faculteit der Wijsbegeerte

Durven doordenken over de dingen die er toe doen

De Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt gedegen en vernieuwend onderwijs en onderzoek. Volgens de visitatierapporten Onderwijs en Onderzoek behoort de Rotterdamse Faculteit der Wijsbegeerte tot de beste van Nederland. Het onderwijs wordt positief gewaardeerd en de faculteit is reeds geruime tijd opvallend succesvol in het verwerven van onderzoeksubsidie, met name bij NWO.

De Rotterdamse Faculteit der Wijsbegeerte biedt twee bacheloropleidingen aan: de Bachelor Wijsbegeerte en de Engelstalige Bachelor Double Degree with Philosophy. Voor studenten in de masterfase biedt de faculteit de Master Filosofie,de Master Filosofie van een Wetenschapsgebiedde Engelstalige Master in Philosophy en de Research Master in Philosophy and Economics.

Uniek aan het onderwijs en onderzoek aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de EUR is de opdeling in vier leerstoelgroepen, te weten Filosofie van Mens en Cultuur, Theoretische Filosofie, Praktische Filosofie en Geschiedenis van de Filosofie. De filosofen van de Erasmus Universiteit Rotterdam kenmerken zich door een prominente rol in het academische filosofische debat en grote betrokkenheid bij kwesties in het publieke domein.