Voorzieningen mindervaliden

De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft naar een toegankelijke campus en gebouwen voor alle studenten, medewerkers en bezoekers.

Plattegrond campus mindervaliden

De EUR heeft een speciale plattegrond voor mindervaliden. Hierop is duidelijk aangegeven welke routes en ingangen het best gebruikt kunnen worden.
De aula en examenkamers op campus Woudestein zijn toegankelijk via een lift. In alle universiteitsgebouwen zijn aangepaste toiletten.

  Parkeerplaatsen mindervaliden

  Voor bezoekers die in het bezit zijn van een EU gehandicaptenparkeerkaart zijn er speciale parkeervakken in de parkeergarages. Deze plaatsen zijn zo dicht mogelijk bij de gebouwen en uitgangen van de parkeergelegenheden.
  Alle betaalautomaten zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

  Lockers 

  Er is op campus Woudestein een beperkt aantal lockers beschikbaar voor studenten met een (tijdelijke) fysieke beperking. De lockers staan in de centrale hal in het Sanders Building. Als je behoefte hebt aan een locker en dit voldoende kan motiveren, kan je een aanvraag doen samen met je studieadviseur. Meer informatie over de aanvraagprocedure en het bijbehorende formulier vind je op myeur.nl.

  Rustruimtes

  Er zijn geen speciale rustruimtes op de campus. Als alternatief kan indien nodig gebruik gemaakt worden van de zgn. kolfruimtes of de gecombineerde EHBO-ruimtes, die primair een andere functie hebben en daarom niet altijd beschikbaar zijn.

  Daarnaast kan men in het stiltecentrum terecht voor een moment van rust. Het stiltecentrum is geopend van ma t/m vrij tussen 7.30 - 21.30 uur en is gevestigd in G Building (GB-35). Buiten de Islamitische gebedstijden, is het over het algemeen erg rustig in het stiltecentrum.

  Overige faciliteiten mindervaliden