Externe Studenten

Minoronderwijs aan de EUR

Het minoronderwijs aan de EUR vindt plaats van 31 augustus tot en met 6 november 2015, inclusief de afsluitende toetsen. Buiten deze periode worden er geen minoren aangeboden. Minoren aan de EUR zijn standaard 15 ECTS. Het is niet mogelijk meer dan één minor te volgen.

Openstelling minoren TU Delft, Leiden en Erasmus Universiteit

Per 2015-2016 hebben de TU Delft, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit afgesproken dat in minoren waar studenten van verschillende studierichtingen aan mee mogen doen, gegarandeerd 30% van de plekken beschikbaar is voor elkaars studenten.

Ben je een Leidse of een Delftse student en wil je graag een minor volgen aan de Erasmus Universiteit? Kijk dan op de pagina Aanbod voor Leidse en Delftse studenten voor meer informatie over het aanbod en de aanmeldprocedure. De aanmeldperiode loopt van 1 t/m 31 mei. Je kunt je slechts voor 1 minor aan de EUR aanmelden. Een aanmelding geeft geen garantie op plaatsing. In juni hoor je of je deel kunt nemen aan de minor van je keuze.

Let op: de minors Technische Geneeskunde en Orgaantransplantatie (Erasmus MC) vallen niet onder de LDE-samenwerking maar staan open voor Leidse en Delftse studenten van bepaalde opleidingen. Meer informatie over de ingangseisen vind je in de minoromschrijving.

Pilot Erasmus MC - LUMC

In 2015-2016 is het voor Geneeskundestudenten van het LUMC mogelijk een verdiepende minor aan de Faculteit Geneeskunde van de Erasmus Universiteit te volgen. In totaal zijn er 20 plekken gereserveerd voor LUMC-studenten. De aanmelding voor deze minoren verloopt via het LUMC. De verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor overige externe studenten.  

Overige externe studenten

Studenten van overige Nederlandse onderwijsinstellingen - dus niet van de Universiteit Leiden of de TU Delft - kunnen zich van 1 juni t/m 14 juni aanmelden. Je kunt je slechts voor 1 minor aan de EUR aanmelden. Gedurende deze periode wordt er een webformulier beschikbaar gemaakt. Bij je aanmelding dien je een toestemmingsverklaring van je eigen examencommissie te uploaden. Zonder deze verklaring wordt je aanmelding niet in behandeling genomen.

Niet alle minoren staan open voor externe studenten. Begin april wordt er een toelatingsmatrix gepubliceerd waarin je kunt terugvinden welke EUR-minoren open staan voor externe studenten. Let op: een aanmelding geeft geen garantie op plaatsing. Medio juli hoor je of je daadwerkelijk deel kunt nemen aan de minor.

 


Bookmark and Share