Externe Studenten

Minoren aan de EUR

Het minoronderwijs aan de EUR vindt plaats van 29 augustus tot en met 4 november 2016, inclusief de afsluitende toetsen. Buiten deze periode worden er geen minoren aangeboden. Minoren aan de EUR zijn 15 ECTS. Het is niet mogelijk meer dan één minor te volgen. Om als externe student deel te nemen aan een EUR-minor, dien je in 2016-2017 ingeschreven te staan als Bachelorstudent aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Minorsamenwerking TU Delft, Leiden en Erasmus Universiteit

Ben je een Leidse of een Delftse student en wil je graag een minor volgen aan de Erasmus Universiteit? Per 2015-2016 werken de drie instellingen  nauwer samen op het gebied van minoronderwijs. Kijk voor meer informatie op de pagina Aanbod voor Leidse en Delftse studenten. De aanmeldperiode loopt van 1 t/m 31 mei. Je kunt je slechts voor 1 minor aan de EUR aanmelden. Een aanmelding geeft geen garantie op plaatsing. In juni hoor je of je deel kunt nemen aan de minor van je keuze.

Let op: de minors Technische Geneeskunde en Orgaantransplantatie (Erasmus MC) vallen niet onder de LDE-samenwerking maar staan open voor Leidse en Delftse studenten van bepaalde opleidingen. Meer informatie over de ingangseisen vind je in de minoromschrijving.

Pilot Erasmus MC - LUMC

In 2016-2017 is het voor Geneeskundestudenten van het LUMC mogelijk een verdiepende minor aan de Faculteit Geneeskunde van de Erasmus Universiteit te volgen. In totaal zijn er 20 plekken gereserveerd voor LUMC-studenten. De aanmelding voor deze minoren verloopt via het LUMC. De verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor overige externe studenten.  

Overige externe studenten

Studenten van overige Nederlandse onderwijsinstellingen - dus niet van de Universiteit Leiden of de TU Delft - kunnen zich van 30 mei t/m 12 juni aanmelden. Gedurende deze periode wordt er een webformulier beschikbaar gemaakt. Bij je aanmelding dien je een toestemmingsverklaring van je eigen examencommissie te uploaden. Zonder deze verklaring wordt je aanmelding niet in behandeling genomen.

Niet alle minoren staan open voor externe studenten. Begin april wordt er een toelatingsmatrix gepubliceerd waarin je kunt terugvinden welke EUR-minoren open staan voor externe studenten. Let op: een aanmelding geeft geen garantie op plaatsing. Medio juli hoor je of je daadwerkelijk deel kunt nemen aan de minor.

 


Bookmark and Share