EUR-minoren voor overige externe studenten

Ben jij een externe student en wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR biedt jaarlijks ongeveer 70 verbredende minoren aan, dus als je je horizon wil verbreden of juist wil specialiseren, er is altijd een minor die bij jouw wensen past. En onthoud: Minor = More!

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het aanbod, het aanmeldproces, wisselen en uitschrijven en overige praktische zaken (zoals de minorperiode, het aantal studiepunten (EC) en het rooster).

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jaarlijks ongeveer 70 verbredende minoren voor externe studenten. Bekijk ons gehele aanbod op eduXchange. 
EUR-minoren zijn 15 EC en worden in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven.

In onderstaande toelatingsmatrix kan je zien of een minor open staat voor externe studenten. Check deze dus goed voor je je inschrijft voor een minor.

Aanmelden kan van 15 mei tot en met 31 mei via OSIRIS Aanmeld (m.u.v. selectieminoren; die aanmeldperiode is gesloten).

Nog niet eerder gestudeerd aan de EUR? Om je aan te melden voor een EUR minor moet je een account aanmaken in OSIRIS Aanmeld. Je kunt vervolgens een minoraanmelding indienen. Nadat je een account hebt aangemaakt ontvang je je ERNA gegevens en een studentenmailaccount van de EUR. Je ontvangt op je EUR studentenmail een aanmeldbevestiging van je minorkeuze. Je kunt inloggen in je EUR studentenmail met je ERNA-account.
Let op: zodra je je hebt aangemeld verloopt alle communicatie via je EUR-studentenaccount.

Heb je al eerder aan de EUR gestudeerd? 
Als je in het verleden aan de EUR hebt gestudeerd dien je eerst je ERNA account opnieuw te laten activeren via het ESSC. Nadat je dit hebt geregeld gebruik je deze link om je aan te melden via OSIRIS Aanmeld. Lukt het niet? Stuur ons een bericht via ASK Erasmus (FAQs, button onderaan pagina). Vermeld in je bericht duidelijk:

 • welke minor je wilt volgen,
 • je naam en - indien mogelijk - je studentnummer aan de EUR.

Toestemming thuisinstelling 
Bij je aanmelding moet je een toestemmingsverklaring van de Examencommissie van je eigen instelling/opleiding uploaden. Zonder deze verklaring kan jouw aanmelding niet in behandeling worden genomen. Vraag deze verklaring tijdig aan. Het is niet mogelijk deze na 31 mei nog te uploaden.

Aanvullende informatie

 • Controleer in de toelatingsmatrix voor externe studenten of de minor van jouw keuze open staat voor externe studenten.
 • Je kan je voor maximaal 1 minor inschrijven.
 • Bij je aanmelding in OSIRIS Aanmeld moet je een scan van de toestemmingsverklaring van je eisen Examencommissie uploaden.
 • Een aanmelding geeft geen plaatsingsgarantie.
 • Begin juli ontvang je per e-mail (op je EUR-studentenmail) bericht of je geplaatst bent op de minor van jouw keuze.
 • Om een minor aan de EUR te volgen moet je een actieve bachelorinschrijving hebben aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Als je geplaatst bent voor een minor aan de EUR moet je door middel van een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je thuisinstelling aantonen dat je een actieve bachelorinschrijving hebt. Vraag bij jouw thuisinstelling een BBC aan met het verzoek dit per e-mail naar de afdeling Inschrijving, Uitschrijving & Bekostiging van de EUR te sturen.

Tot slot: het aantal plaatsen voor externe studenten is beperkt. We raden je daarom aan om een alternatief achter de hand te hebben.

Je kan je voor maximaal 1 verbredende minor aan de EUR inschrijven.

Het is niet mogelijk om te wisselen van minor.

Wil je je uitschrijven voor de minor aan de EUR? Neem dan contact met de centrale minorcoördinatie op via de FAQ’s in ASK Erasmus. Geef hierbij de volgende details duidelijk aan:

 • Je EUR-studentnummer
 • De minor waarvoor je je wilt uitschrijven.

Meer weten over een minor aan de EUR?

Aan het begin van je derde bachelorjaar is er ruimte om een minor te volgen. Een minor is een samenhangend geheel van onderwerpen/vakken, waarmee je je kunt specialiseren of juist je horizon verbreden.

Aan de EUR bieden wij verbredende en verdiepende minoren aan. Voor externe studenten staan alleen de verbredende minoren open. Oriënteer je op eduXchange en meld je via OSIRIS aanmeld aan voor een minor.  

Het minoronderwijs wordt in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven. Dit betekent dat de minorperiode aan de EUR van september tot en met begin november is. Hertentamens vinden in de zomer (begin juli) plaats.

Minoren aan de EUR zijn 15 EC. Dit betekent dat er een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht.

Het is niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen. Alle minoren worden in dezelfde periode gegeven. Omdat voor een minor een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht is het niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen.

Op de EUR wordt het rooster eind juli/begin augustus bekend gemaakt. Via courses.eur.nl  kan je precies zien wat het rooster voor een minor is.

Al het onderwijs en de tentaminering zal in de eerste 10 weken van het academisch jaar plaatsvinden.
Hertentamens vinden in de zomer plaats.

Begin juli wordt bekend gemaakt of je bent geplaatst op de minor van jouw keuze.

Je ontvangt dit bericht op je EUR-studentenmail. Houd deze dus goed in de gaten.

Neem hiervoor contact op met de studieadviseur van je eigen instelling.

Vraag bij jouw thuisinstelling een BBC aan met het verzoek dit per e-mail naar de afdeling Inschrijving, Uitschrijving & Bekostiging van de EUR te sturen.

Studeer je in Leiden of Delft? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Leidse en Delftse studenten.

Frequently asked questions

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen