Minoren voor Leidse en Delftse studenten

Studenten lopen door de hal van het Sanders gebouw

Wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR biedt jaarlijks bijna 70 verbredende minoren aan, dus als je je horizon wil verbreden of juist wil specialiseren, er is altijd een minor die bij jouw wensen past. En onthoud: Minor = More!

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het aanbod, het aanmeldproces, wisselen en uitschrijven en overige praktische zaken (zoals de minorperiode en het aantal EC).

LUMC student? Kijk wat de mogelijkheden zijn voor het volgen van een minor bij het EMC!

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jaarlijks bijna 70 verbredende minoren aan voor studenten uit Leiden en Delft. Bekijk het gehele aanbod op eduXchange.

EUR-minoren zijn 15 EC en worden in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven. Hierop zijn enkele uitzonderingen, bekijk het aanbod op eduXchange voor 30 EC minoren.

Let op; check bij je eigen universiteit welke EUR-minoren voor jou toegankelijk zijn.

Your minor at Erasmus University Rotterdam: a testimonial

Als Leidse of Delftse student kan je je van 15 mei t/m 15 juli 2024 via eduXchange aanmelden voor een minor.
Aandachtspunten:

  • Je kunt maximaal 1 minorinschrijving per jaar hebben
  • Je kunt je alleen voor verbredende minoren aanmelden, dus niet voor een verdiepende minor.
  • Check of je toegang hebt tot de EUR-minor van jouw keuze bij je eigen universiteit.
  • Als je je hebt aangemeld voor een EUR-minor verloopt alle communicatie via je EUR-studentaccount.

Als je je wilt wisselen of uitschrijven voor een minor kun je dit regelen in OSIRIS Student met je EUR-studentaccount. Je kunt jezelf dus niet uitschrijven via eduXchange of je eigen universiteit.

Wil je liever een andere minor aan de EUR volgen? Dan kan je binnen de aanmeldperiode
via eduXchange nog aanmelden. Na de aanmeldperiode is het niet meer mogelijk om je voor een minor aan de EUR aan te melden.

Toch geen minor aan de EUR volgen? Schrijf je dan uit via OSIRIS Student met je EUR studentaccount. 

Lees hier alles wat je moet weten over een het volgen van een minor aan de EUR.

Aan het begin van je derde bachelorjaar is er ruimte om een minor te volgen. Een minor is een samenhangend geheel van onderwerpen/vakken, waarmee je je kunt specialiseren of juist je horizon verbreden.

Aan de EUR bieden wij verbredende en verdiepende minoren aan. Voor Leidse en Delftse studenten staan alleen de verbredende minoren open. Via eduXchange kan je je aanmelden voor een minor bij de EUR. 

Het minoronderwijs wordt in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven. Dit betekent dat de minorperiode aan de EUR van september tot en met begin november is. Hertentamens vinden in de zomer (begin juli) plaats. Als je kiest voor een 30 EC minoren loopt het onderwijs door t/m januari of februari. 

Minoren aan de EUR zijn standaard 15 EC. Hierop zijn enkele uitzonderingen, bekijk op eduXchange de minoren voor 30 EC.

15 EC betekent dat er een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht.

Het is niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen. Alle minoren worden in dezelfde periode gegeven. Omdat voor een minor een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht is het niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen.

Op de EUR wordt het rooster eind juli/begin augustus bekend gemaakt. Via courses.eur.nl kan je precies zien wat het rooster voor een minor is.

Al het onderwijs en de tentaminering zal in de eerste 10 weken van het academisch jaar plaatsvinden.
Hertentamens vinden in de zomer plaats.

 Neem hiervoor contact op met de studieadviseur van je eigen universiteit.

Voor LUMC-studenten is het mogelijk om een verdiepende minor bij het ErasmusMC te volgen. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen bij een beperkt aantal minoren gereserveerd.

Vraag via Half-minors@Lumc.nl welke verdiepende ErasmusMC minoren open staan en meld je ook via dat email adres voor een van deze minoren aan.  Het LUMC en ErasmusMC nemen het plaatsingsbesluit. Wanneer je bent geplaatst op een ErasmusMC minor word je aan de EUR ingeschreven als gaststudent. Half juni ontvang je het verzoek om een pasfoto te uploaden. Doe dit op tijd, hiermee rond je je inschrijving aan de EUR af.

Let op: de verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor andere externe studenten.  

Frequently asked questions

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen