Minoren voor Leidse en Delftse studenten

Studenten lopen door de hal van het Sanders gebouw

Minoren 2023-2024

Het nieuwe minoraanbod (2023-2024) en informatie over aanmelding vind je begin maart op deze website.

Wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR biedt jaarlijks bijna 60 verbredende minoren aan, dus als je je horizon wil verbreden of juist wil specialiseren, er is altijd een minor die bij jouw wensen past. En onthoud: Minor = More!

Op deze pagina vind je alle informatie omtrent het aanbod, het aanmeldproces, wisselen en uitschrijven en overige praktische zaken (zoals de minorperiode en het aantal EC).

LUMC student? Kijk wat de mogelijkheden zijn voor het volgen van een minor bij het EMC!

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jaarlijks bijna 70 verbredende minoren aan voor studenten uit Leiden en Delft. Bekijk ons gehele aanbod in de minorlijst. 

EUR-minoren zijn 15 EC en worden in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven. Hierop is één uitzondering; de minor Geneeskunde voor Technische studenten. Deze minor is 30 EC en wordt in de eerste 20 weken van het academisch jaar gegeven.

Let op; check bij je eigen universiteit welke EUR-minoren voor jou toegankelijk zijn.

Your minor at Erasmus University Rotterdam: a testimonial

Als Leidse of Delftse student kan je je van 2 mei t/m 31 mei 2022 via je eigen universiteit voor EUR-minoren aanmelden.
Volg de aanmeldprocedure voor minoren zoals aangegeven door jouw eigen instelling, in dat systeem kan je (ook) kiezen voor de minoren van de EUR.

De Universiteit van Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit zorgen er onderling vervolgens voor dat jouw aanmelding op de juiste manier wordt verwerkt en doorgegeven.

Aandachtspunten:

  • Je kunt maximaal 1 minorinschrijving per jaar hebben
  • Je kunt je alleen voor verbredende minoren aanmelden, dus niet voor een verdiepende minor.
  • Check of je toegang hebt tot de EUR-minor van jouw keuze bij je eigen universiteit.
  • Begin juni ontvang je op je studentenmail een bericht of je geplaatst bent op de EUR-minor van jouw keuze.
  • Als je op een EUR-minor geplaatst bent, vervallen je voorkeuren bij je eigen universiteit.

Ook wisselen en uitschrijven voor een minor regel je bij je eigen universiteit.

Wil je liever een andere minor aan de EUR volgen? Dan kan je binnen inschrijfperiode nog wisselen. Hoe dit precies werkt kan je op de website van je eigen universiteit vinden. Na de inschrijfperiode is het niet meer mogelijk om je voor een minor aan de EUR aan te melden.

Toch geen minor aan de EUR volgen? Schrijf je dan bij je eigen universiteit uit. Zij zullen de afmelding aan de EUR doorgeven.

Lees hier alles wat je moet weten over een het volgen van een minor aan de EUR.

Aan het begin van je derde bachelorjaar is er ruimte om een minor te volgen. Een minor is een samenhangend geheel van onderwerpen/vakken, waarmee je je kunt specialiseren of juist je horizon verbreden.

Aan de EUR bieden wij verbredende en verdiepende minoren aan. Voor Leidse en Delftse studenten staan alleen de verbredende minoren open. Klik hier voor meer informatie over het minoraanbod op de EUR en hier voor meer informatie over hoe je je moet aanmelden.

Het minoronderwijs wordt in de eerste 10 weken van het academisch jaar gegeven. Dit betekent dat de minorperiode aan de EUR van september tot en met begin november is. Hertentamens vinden in de zomer (begin juli) plaats.

Minoren aan de EUR zijn 15 EC. Hierop zijn een paar uitzonderingen; de minor Geneeskunde voor Technische studenten en de LDE-minoren. Deze zijn 30 EC.

15 EC betekent dat er een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht.

Het is niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen. Alle minoren worden in dezelfde periode gegeven. Omdat voor een minor een fulltime inzet (40 uur per week) van je wordt verwacht is het niet mogelijk om twee minoren tegelijk te volgen.

Op de EUR wordt het rooster eind juli/begin augustus bekend gemaakt. Via courses.eur.nl kan je precies zien wat het rooster voor een minor is.

Al het onderwijs en de tentaminering zal in de eerste 10 weken van het academisch jaar plaatsvinden.
Hertentamens vinden in de zomer plaats.

 Neem hiervoor contact op met de studieadviseur van je eigen universiteit.

Voor LUMC-studenten is het mogelijk om een verdiepende minor bij het ErasmusMC te volgen. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen bij een beperkt aantal minoren gereserveerd.

Vraag via Half-minors@Lumc.nl welke verdiepende ErasmusMC minoren open staan en meld je ook via dat email adres voor een van deze minoren aan.  Het LUMC en ErasmusMC nemen het plaatsingsbesluit. Wanneer je bent geplaatst op een ErasmusMC minor word je aan de EUR ingeschreven als gaststudent. Half juni ontvang je het verzoek om een pasfoto te uploaden. Doe dit op tijd, hiermee rond je je inschrijving aan de EUR af.

Let op: de verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor andere externe studenten.  

Frequently asked questions

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen