Publicaties "Betekenis van Rijkdom"

 • Masterclass: 'Armoede de wereld uit' met Annemarie van Gaal

  https://www.youtube.com/watch?v=JR7N71igiQw

 • Titel: Verhelderen of beïnvloeden?
  Publicatiejaar: 2022
  Auteur: Joost van der Leij en Natasja Naron

  Skinner maakte in zijn boek Verbal Behavior (1957) al een onderscheid tussen 'tacting' en 'manding'. Met 'tacting' bedoelde hij al ons taalgebruik dat de wereld beschrijft. Met 'manding' doelde hij op al het taalgebruik dat erop is gericht om de wereld te veranderen. Het verschil tussen de wereld beschrijven en de wereld met taal willen veranderen is cruciaal voor modern financieel advies. Want de meeste adviseurs proberen te verhelderen hoe de vork in de steel zit in de hoop en verwachting dat wanneer de klant zijn situatie begrijpt dat hij ook het juiste zal doen. Maar begrijpen hoe de situatie in elkaar steekt en wat er mogelijk is, is nog iets heel anders dan in actie komen om de huidige situatie te veranderen in de gewenste situatie.
  Lees het hele artikel hier. 

 • Titel: Hoe werkt ons brein?
  Publicatiejaar: 2022
  Auteur: Prof. dr. Frans van der Meché

  Het gedrag van klanten wijkt vaak nogal af van wat we verwachten op grond van rationele voorstellingen. Groepsdruk, emoties, angst en onbewuste motieven zijn meer dan ‘een vrije wil’ bepalend voor wat iemand doet. Dat laten de hedendaagse neurowetenschappen zien.
  Prof. dr. Frans van der Meché zet in dit artikel uiteen hoe ons brein werkt en wat dit betekent in de alledaagse praktijk van het leven.
  Lees hier het artikel van prof. Frans van der Meché

  Hersenen
 • Titel: Hoe help je klanten om in beweging te komen?
  Publicatiejaar: 2022
  Auteurs: Natasja Naron en Ronald van der Molen

  Waarom lopen zoveel pogingen om te veranderen op niks uit? Hoe kun je klanten helpen om in beweging te komen? Wat zijn de verschillen tussen de klassieke en de organische benadering? Welke benadering past het beste in welke situatie? In dit artikel dat werd opgesteld door Natasja Naron en Ronald van der Molen lees je hoe je klanten kunt helpen om keuzes te maken die passen bij wat voor hen belangrijk is in het leven. Zo worden ze gelukkiger en krijgt jouw werk meer betekenis.
  Lees hier het artikel.

 • Titel: Opleiding De Betekenis van Rijkdom
  Publicatiejaar: 2022
  Auteur: Willem Vreeswijk

   

 • Titel: Lessen van theologen voor economen
  Publicatiejaar: 2022
  Auteur: Marije Rispens 

 • Titel: Onderweg naar meer bevlogenheid...
  Publicatiejaar: 2022
  Auteur: Ronald van der Molen

   

 • Titel: ‘Heeft geld waarde’
  Proefcollege
  Auteurs:
  Kees Klomp en Leo Bormans

  Klik hier voor het proefcollege: https://www.youtube.com/watch?v=WPKkhAmFtck&t=10s

 • Titel: ‘Hoe werkt ons brein’
  Proefcollege
  Auteurs:
  Joost van der Leij

  Klik hier voor het proefcollege: https://www.youtube.com/watch?v=BcxkEboQOZQ&t=498s

  Executive Program De Betekenis van Rijkdom | Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Titel: Mechanisch of organisch veranderen, wat kies je?
  Publicatiejaar: 2021
  Auteur: Ronald v/d Molen

  De roep om een nieuwe economie, met pijlers als duurzaamheid, inclusiviteit, solidariteit en verbondenheid is groter dan ooit. Hoe kan je bijdragen aan deze verandering? Hoe kan je een niet te stoppen beweging op gang te brengen? Welke benaderingen voor verandering zijn er? Lees hier het artikel van Ronald van der Molen voor meer informatie over hoe je effectiever kan veranderen naar een betekenisvoller bedrijf.
  "We kunnen het bijna niet kunnen laten om onze aandacht te richten op wat ons dwarszit, in plaats van op wat ons plezier geeft. Ons brein verwerkt slecht nieuws grondiger dan goed nieuws. Maar met problemen kun je niet vernieuwen."
  Ronald van der Molen is één van de sprekers van Executive Program 'De Betekenis van Rijkdom'. Werkt u in de financiële sector en wilt u zich richten op betekenisvol werken? Volg dan dit programma. Meer dan 20 nationale en internationale sprekers komen met nieuwe, verfrissende inzichten over de rol van financiële dienstverlening in de wereld van vandaag en morgen. Een rol waarbij ware rijkdom een plek krijgt.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen