China, vriend of vijand?
Wat hebben we door de coronacrisis over China geleerd?

Cursus China, vriend of vijand? (1931CD)

Datum(s)

Datum: 22 en 24 juni  2020

Dag en tijd: maandag en woensdag, 10.00 - 12.30 uur

Kosten

€ 78 (incl. BTW)

Deze digitale cursus gaat over de onderliggende factoren die verklaren waarom China op de corona-crisis heeft gereageerd zoals is gedaan en wat we daardoor over China hebben geleerd.

De uitbraak van het corona-virus was aanleiding voor allerlei mensen om China de les te lezen in kranten of andere media. Het land reageerde te laat, het beperkte de vrijheid van meningsuiting van artsen die eerder naar buiten hadden willen treden en toonde aan dat de Chinese overheid allerlei kritische berichten direct verwijderde van social media. Is hier nu sprake van ondoordacht handelen onder de druk der omstandigheden, of komt het falen van een communistisch systeem pijnlijk naar buiten als het moeilijk wordt?

Na de bijeenkomst over de gevolgen van de corona-crisis door prof. Meine Pieter van Dijk zal prof. Jos de Mul in de tweede bijeenkomst zijn visie op dit vraagstuk geven en zal er gelegenheid zijn voor een algemene discussie.

Prof.dr. Meine Pieter van Dijk

Uw docenten

Prof. dr. Meine Pieter van Dijk is econoom en emeritus hoogleraar water services management bij UNESCO-IHE in Delft en emeritus hoogleraar uban management bij het Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is tevens werkzaam als hoogleraar entrepreneurship bij de Maastricht School of Management en visiting professor bij de Beijing University of Civil engineering and Architecture (BUCEA).

Portretfoto van Jos de Mul

Prof. dr. Jos de Mul is professor in de filosofische antropologie en haar geschiedenis aan de Erasmus School of Philosophy. Zijn onderzoek richt zich op de (deels overlappende) domeinen van de filosofische antropologie, kunst- en cultuurfilosofie en de filosofie van informatie- en communicatietechnologieën. Het is visiting professor geweest aan verschillende prestigieuze internationale universiteiten, zoals de Universiteit van Michigan, Ann Arbor (2007-2008), Fudan University in Shanghai (2008), en Ritsumeikan University in Kyoto (2016), en aan het Institute for Geavanceerde studie in Princeton.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Datum: 22 en 24 juni  2020

Dag en tijd: maandag en woensdag, 10.00 - 12.30 uur

Kosten

€ 78 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier