Cursus Concertant
Live muziek in diverse Rotterdamse kerken!

Cursus Cursus Concertant (1921BR)

Datum(s)

Data: 3 februari, 2 maart en 30 maart 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€135 (incl. BTW)

Opnieuw een editie van de inmiddels langlopende serie Cursus Concertant. Een middag lang krijgt u een uitgebreide en gevarieerde uitleg over een prachtig muziekstuk. Die wordt live gespeeld door studenten in de afstudeerfase van het Rotterdams en Haags Conservatorium.

Tijdens de bespreking heeft u de bladmuziek bij de hand zodat u alles precies kunt volgen, of het nu om het hele stuk gaat, om een lijntje, een motiefje, een thema of een ander detail uit de muziek. Zo krijgt u een zeer gedetailleerd beeld van de compositie. Een bijeenkomst vindt plaats in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, een locatie die ook als concertpodium bekendheid geniet. Maar één middag zijn we uitgenodigd in de Rotterdamse Laurenskerk, waar het grote orgel centraal zal staan.  De derde bijeenkomst maken we gebruik van de Goede Herderkerk in Schiebroek. 

Programmering (onder voorbehoud):

  • 3 februari Haydn: Divertimento in Es voor hoorn, viool en cello. Heerlijk ontspannen muziek die op het eerste gehoor argeloos eenvoudig klinkt, maar ongehoord geraffineerd in elkaar zit.
  • 2 maart Vierne of Widor: een deel uit een orgelsymfonie, in overleg met de organist. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Laurenskerk, waar de groots opgezette stijl van deze laat-Romantische Franse orgelmuziek het beste tot zijn recht komt.
  • 30 maart Buxtehude: Cantate Herr, wenn ich nur dich habe, voor sopraan, twee violen en continuo: Een prachtige korte cantate in de stijl zoals die in de jaren voor Bach werd vormgegeven.

Locatie van de bijeenkomsten

3-2-2020: Pelgrimsvaderkerk, Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam. Kijk voor de routebeschrijving op de website van de Pelgrimsvaderkerk
2-3-2020: Laurenskerk, Grote Kerkplein 27, 3011 GC Rotterdam. Kijk voor de routebeschrijving op de website van de Laurenskerk
30-3-20: Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28, 3053 CD Rotterdam (Schiebroek). Kijk voor meer informatie op de website van de Goede Herderkerk
 

Uw docent

Drs. Kees Wisse studeerde van 1980 tot 1987 musicologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij was lange tijd als staffunctionaris verbonden aan het Rotterdams Philhar- monisch Orkest en als artistiek adviseur bij Holland Symfonia. Hij heeft een intensieve praktijk opgebouwd met lezingen, cursussen, concertinleidingen, concertpresentaties en programmatoelichtingen. Hij werkt o.a. voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, de Laurenskerk Rotterdam, de Doelen in  Rotterdam.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 3 februari, 2 maart en 30 maart 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€135 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Muziekwetenschap
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie

Pelgrimsvaderkerk en Laurenskerk te Rotterdam

Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier