Internationale Betrekkingen
Deel 2: Van 1800 tot heden

Cursus Internationale Betrekkingen (1922DR)

Datum(s)

Data: 4, 11, 18 februari, 3, 10, 17, 31 maart, 7, 14 en 21 april 2020

Dag en tijd: Dinsdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€375 (incl. BTW en reader)

Hoe is de wereldpolitiek met zijn moeizaam samenlevende en vaak conflicterende staten  tot stand gekomen? Hoe keek men in het verleden aan tegen de dilemma’s van oorlog en vrede? En hoe verklaren wij tegenwoordig de grote historische omslagen? De voornaamste etappes in een zoektocht naar internationale  co-existentie.

Geschiedenis der internationale betrekkingen (IB) analyseert hoe de wereldpolitiek van vandaag tot stand is gekomen. Behalve veldheren en diplomaten spelen ook uitvinders, migranten en revolutionairen hun rol. IB gaat over de ambities en trauma’s van Hitler en Stalin, maar ook over groei en crisis der democratie, over penicilline en computers, globalisering van kapitaal en arbeid, en de terugkeer op het wereldtoneel van China en de islam. Bovenal is het een zoektocht naar hoe staten en volken met elkaar leerden samenleven: een weg van vallen en opstaan. Het tweede deel van deze dubbelcursus (ook voor nieuw instappende geïnteresseerden goed te volgen!) ontwart verder de grote lijnen van dit proces, zonder “eurocentrische” oogkleppen, blind optimisme of pessimisme, maar mét aandacht voor de belangrijkste denkers van toen en nu.

Na afloop van deel II heeft u zich een globaal inzicht eigen gemaakt in de hoofdlijnen van de ontwikkeling van de internationale betrekkingen van de afgelopen twee eeuwen.

Uw docent

Prof.dr. Peter Demant studeerde Geschiedenis en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het Midden-Oosten, was als onderzoeker verbonden aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en doceerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van São Paulo, Brazilië.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 4, 11, 18 februari, 3, 10, 17, 31 maart, 7, 14 en 21 april 2020

Dag en tijd: Dinsdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€375 (incl. BTW en reader)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
10 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Maatschappijgeschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier