Journalistiek schrijven - Leer compact, helder formuleren voor een doelgroep
Wie gelezen wil worden, moet klare taal gebruiken!

Cursus Journalistiek schrijven (1914MR)

Datum(s)

Data: 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2019

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€ 495 (incl. BTW)

Door deze praktische, interactieve workshop krijgt u journalistieke schrijfvaardigheid.  Het schrijven van reisverslagen, nieuwsbrieven, groepsmails, blogs, columns of bijdragen  voor websites, kranten of bladen vraagt om een geslepen pen. 

Wie gelezen wil worden, moet klare taal gebruiken. Helder, journalistiek formuleren is een  vaardigheid die het beste op maat kan worden bijgebracht door een ervaren journalist die ook  heeft bewezen les te kunnen geven. Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven,  is in de cursus slechts plaats voor 20 deelnemers. 

De cursus besteedt ook aandacht aan interviewtechniek. Alle genres van de geschreven  journalistiek komen aan bod, hoewel uiteraard niet eenieder op álle onderdelen moet of kan  oefenen.


Bijzonderheden
Voor deze unieke cursus is slechts plaatst voor 20 studenten. U wordt persoonlijk begeleid door journalist Hans Maas en Maurice Geluk.

  • Over dit practicum

    In dit practicum leert u journalistieke schrijfvaardigheden aan. Dit betekent dat u zelf aan de slag gaat onder persoonlijke begeleiding van een docent. Daarom zijn er altijd maar een beperkt aantal plekken bij een practicum. 


    U maakt in deze cursus 4 kleine en 4 grotere schrijfopdrachten. Houd u dus rekening met het huiswerk. 

     

Hovo docent Hans Maas 2019

Uw docent

Hans Maas was van 2003 tot 2016 stafdocent van de PDOJ, de postacademische deeltijd  opleiding journalistiek van de Nederlandse dagbladen en de Erasmus Academie. Daarvoor  werkte hij voor Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad en AD, als verslaggever, chef van veel  redacties en adjunct-hoofdredacteur. Van 1999 tot 2016 schreef hij een wekelijkse column in  het AD/Rotterdams Dagblad. 

Maurice Geluk - docent PDOJ

Uw docent

Maurice Geluk MSc is journalist. Zijn artikelen verschenen onder meer in Het Financieele  Dagblad en NRC Handelsblad. De laatste tijd is hij vooral actief voor de onderzoeksredactie  van Vers Beton, een online Rotterdams tijdschrift.Studeerde af als bestuurskundige aan de  Erasmus Universiteit en volgde daar in 2014 een postdoc journalistiek, de PDOJ. 

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2019

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€ 495 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
8 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Media en communicatie
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier