Kunst van nu in het Witte de Withkwartier van Rotterdam

Cursus Kunst van nu in het Witte de Withkwartier van Rotterdam (2014AR)

Datum(s)

Data: 1, 8, 15, 22, 29 oktober en 5 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€240 (incl. BTW)

Weet u niet precies wat u aan moet met hedendaagse kunst? Of betrapt u zichzelf er soms op dat u denkt: “die kunst van nu, dat is niks voor mij”? Zonde! Hedendaagse kunst kan ons veel vertellen over onszelf en de wereld waarin we leven.

In deze cursus wordt u –letterlijk- meegenomen in de wondere wereld van de kunst van nu. Hedendaagse kunst gaat over het leven in het hier en nu, maar ook over toekomstdromen en leren van het verleden. Toch is hedendaagse kunst soms ook moeilijk te (be)grijpen. Hoe moet u de kunstwerken nu interpreteren? Hoe kunt u zich ertoe verhouden? In deze cursus staat het ervaren en interpreteren van hedendaagse kunst centraal en worden u handvatten en basis- kennis toegereikt om hedendaagse kunst optimaal te ervaren.

De cursus bestaat uit drie colleges over hedendaagse kunst en drie excursies naar een hedendaagse kunsttentoonstelling in Rotterdam. De colleges bieden uitleg en houvast voor het tentoonstellingsbezoek. Tijdens de excursie krijgt u een rondleiding in de tentoonstelling door de docent. De kunstinstellingen die op het programma staan, zijn Roodkapje, Garage Rotterdam en TENT.

In deze cursus staat het ervaren en interpreteren van hedendaagse kunst centraal en worden u handvatten en basiskennis toegereikt om hedendaagse kunst optimaal te ervaren.

Hovo Rotterdam

Uw docent

Milou Terpstra MA is kunsthistoricus en is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en kunsteducatie. Ze werkt als educatiemedewerker voor TENT en A Tale of A Tub. Daarnaast   is  ze  projectleider  van  100%  Hedendaags, een  educatieve  excursie  over  hedendaagse kunst voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 1, 8, 15, 22, 29 oktober en 5 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€240 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
6 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Kunstgeschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier