Pracht en Praal van het Moskouse Kremlin
Ruslands hart

Cursus Pracht en Praal van het Moskouse Kremlin (1815ER)

Current facets (Pre-Master)

Datum(s)

Data
9, 16, 23, 30 november
7, 14 december 2018

 

Dag en tijd
Vrijdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€222 (incl. BTW)

Ruslands hart klopt in het Kremlin. De eenvoudige Moskouse vesting uit de 12e eeuw is in haar turbulente geschiedenis niet alleen uitgegroeid tot het huidige imposante architectonische ensemble op de heuvel aan de Moskva-rivier, maar is vooral ook de belichaming geworden van de Russische staat en de orthodoxe kerk.

De historische mijlpalen van deze weergaloze opkomst en bloei van Moskou worden tijdens deze cursus belicht. Na een inleiding over de geschiedenis van de eerste hoofdsteden van Rusland – Kiev en Vladimir – krijgt u inzicht in de verrassende opkomst van het dorp Moskou dat zal uitgroeien tot de onwankelbare hoofdstad van ’s werelds grootste rijk. Zelfs tijdens de twee eeuwen waarin de residentiële eer door de stad Petersburg waargenomen werd, wordt iedere nieuwe tsaar in het oude Moskou gekroond.

Ook in 2018 probeert Moskou zich binnen de nieuw ontstane geopolitieke verhoudingen opnieuw uit te vinden. Deze cursus biedt u de historische context om deze veranderingen te begrijpen.

Hovo docent Peter van Nunen

Uw docent

Dr. Peter van Nunen (1951) volgde een tolkopleiding (Russisch, Engels) te Antwerpen en studeerde Theaterwetenschappen, Slavistiek en Germanistiek te Leipzig. Hij promoveerde in 1982 over de Russische theaterregisseur Meyerhold. Ook is hij oprichter van het Eerste Russische Centrum voor de Nederlandse Taal en Cultuur te Moskou (1993); en geeft hij sinds sinds 1995 leiding aan het MNM-Ruslandcentrum te Maastricht.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data
9, 16, 23, 30 november
7, 14 december 2018

 

Dag en tijd
Vrijdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€222 (incl. BTW)

Tijdsduur
6 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geschiedenis
Voertaal
Nederlands
Externe link
Komt u in aanmerking voor een korting via het Reductiefonds? Check het hier.

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier