Cursus Tuinieren met Darwin

Samenvatting

Type
Cursus
Code
1712GR
Datum(s)

24, 31 oktober 2017
7, 14, 21, 28 november 2017

Dinsdag 10.00 -12.30 uur

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 222,-

BTW
Inclusief 21% BTW

Tuinieren met Darwin - Een aardverschuiving in botanische wetenschappen

Dat Charles Darwin onderzoek deed n naar de evolutie van dieren is algemeen bekend, maar hij verdiepte zich ook in de plantkunde. In acht lessen verdiept Norbert Peters zich met u in de plantkundige ontdekkingen van Darwin.

Charles Darwin is ontegenzeggelijk één van ’s werelds beroemdste natuurvorsers. Hij is vooral bekend geworden door zijn verblijf op de Galapagoseilanden, de Darwinvinken en de publicatie van On the Origin of Species (1859), waarin hij zijn evolutieleer uiteenzet. Veel minder bekend is dat Darwin na het verschijnen van de Origin ook naam maakte als plantkundige. Met diverse boeken en tientallen artikelen over planten brengt hij een ware aardverschuiving teweeg in de botanische wetenschappen. In deze collegereeks maakt u op toegankelijke wijze kennis met de goed verborgen groene kant van Engeland’s bekendste natuuronderzoeker.

Deze serie biedt in acht lessen een overzichtelijke bloemlezing van de hoofdthema’s uit Darwins plantenleer. Met Darwin als gids verkent u de vorm van bloemen, de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën, de eetgewoontes van vleesetende planten, en het bewegingsvermogen en de klimtechnieken van planten. Zo ontdekt u onder meer hoe planten paren zonder van hun plek te komen, hoe ze samenwerken met insecten, hoe ze prooien vangen en verteren zonder mond of maag, hoe ze bewegen zonder spieren en gewrichten, hoe ze de wereld waarnemen zonder zintuigen en hoe ze zelfs intelligentie vertonen zonder centraal zenuwstelsel. 

Norbert Peeters MA

N. Peeters MA studeerde archeologie en filosofie aan de Universiteit Leiden. Samen met filosoof Wouter Oudemans schreef hij eerder Plantaardig: vegetatieve filosofie (2014). Als botanisch filosoof schrijft Peeters op het raakvlak van filosofie en botanie. 

Contact

Hovo Rotterdam

Telefoon: 010-408 2465
E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
 
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 - 12.00 uur en tussen 13.30 - 14.30 uur.

Factsheet

Type
Cursus
Code
1712GR
Datum(s)

24, 31 oktober 2017
7, 14, 21, 28 november 2017

Dinsdag 10.00 -12.30 uur

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 222,-

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
6 weken
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Wijsbegeerte
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Direct inschrijven?

Ga naar het inschrijfformulier.