Een eeuw machthebbers

Current facets (Pre-Master)

Succesvol en een gebrek aan talent

In een reeks van acht lessen behandelt de docent de geschiedenis van machthebbers in Nederland en de wereld in de laatste honderd jaar.

In grote lijnen worden de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de doeken gedaan en wie ooit dacht en wellicht nog steeds denkt dat geschiedenis saai is, komt bedrogen uit, want per les komen machthebbers aan bod die min of meer succesvol de wereld naar hun hand zetten en door hun gebreken en talenten de loop der geschiedenis mede bepaalden.

Een keur aan machthebbers zal de revue passeren: van Wilhelm II tot Trump en van Abraham Kuyper tot Mark Rutte. Allen worden in perspectief gezet en met woord en beeld toegelicht door wetenswaardigheden, anekdotes èn opmerkelijke zaken! 

Drs. Louwrens Schaaphok

Drs. L. Schaaphok studeerde geschiedenis aan de RUG en was 33 jaar verbonden aan het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum te Den Haag. Hij mocht vele prominenten tot zijn leerlingen rekenen, zoals leden van het Koninklijk Huis, politici, acteurs en televisiepersoonlijkheden. Sinds zijn pensionering verzorgt hij cursussen over geschiedkundige thema`s voor Den Haag en de Volksuniversiteit Amstelland. Ook geeft hij regelmatig lezingen in het Omniversum te Den Haag.  

Inschrijven

Code

1712FR

Data

24, 31 oktober
7, 14, 21, 28 november
5, 12 december 2017

Dag en tijd

Dinsdag, 10.00 – 12.30

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 295,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

8