Brexit, chaos reigns?
Brexit als politiek, economisch een historisch fenomeen

Brexit, chaos reigns?

'Ooooorder, ooorder! The ayes to the right 202, the noes to the left 432.'John Bercow, Speaker van het Britse Lagerhuis probeert orde te krijgen in de zaal na de uitslag van de stemming 15 januari 2019.

Brexit, chaos reigns? Op 15 januari 2019 is Theresa Mays Brexit-deal weggestemd met een overweldigende 432 stemmen tegen. Het was de grootste nederlaag in het Lagerhuis sinds het begin van de Britse parlementaire democratie. Zelfs Mays eigen Conservatieve Partij stemden met 112 leden tegen haar voorstel.

Het is exemplarisch voor de onduidelijk een chaotische belangen, voorkeuren en strategieën bij onze buren. Wat zullen de gevolgen zijn van de Brexit die 29 maart 2019 moet ingaan? Dat is volstrekt onduidelijk omdat de Britten en hun politieke partijen tot het hoogste niveau verdeeld zijn over de vraag hoe ver de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie moet gaan. In theorie is het bovendien nog steeds mogelijk dat de Brexit door een tweede referendum wordt voorkomen.  

Hovo Rotterdam besteed uitvoerig aandacht aan de uitkomsten van de Brexit-deal, of No-Deal, na 29 maart 2019. Wees er snel bij.

Schrijf u nu in voor onze cursus over de Brexit, o.l.v. dr. Paul van Velthoven

In deze exclusieve cursus zullen we de aanloop naar de Brexit onderzoeken en duiden we de uitkomst . Ook onderzoeken we wat de gevolgen zijn voor zowel Groot-Brittannië als voor de landen van de Europese Unie waaronder Nederland.

U gaat vanzelfsprekend in op de actualiteit, maar leert u ook Brexit als politiek-, economisch- en cultuurfenomeen duiden tegen een breder perspectief. Een literatuurlijst en een uitvoerig verslag maken deel uit van het cursusmateriaal.

Schrijf u nu in, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! 

Klik hier om naar de cusus en uw inschrijfformulier te gaan
CV

Uw docent

Dr. Paul van Velthoven was chef van de opiniepagina van de Haagsche Courant. Zijn specialisatie is de Europese politieke geschiedenis. In 2005 promoveerde hij op een studie over de Franse politieke denker Raymond Aron.