Hovo Winterlezing 2018: Rivaliteit tussen Iran en Saoedi-Arabië
Shi'ieten versus sunnieten of is er veel meer aan de hand?

Hovo Winterlezing 2018

Ondanks dat u veel leest of hoort over het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Islamitische Republiek Iran, blijven deze landen voor een westers publiek nog steeds een grote onbekende. De clichébeelden overheersen: 'Saoedi-Arabië is het land van stinkendrijke oliesjeiks' en 'Iran wordt gerund door streng religieuze ayatollahs'. Ook de typering van de onderlinge relaties komt meestal niet verder dan 'een strijd tussen sunnieten en shi'ieten'.

Wat weet u écht van het Midden-Oosten? Wat wordt u voorgeschoteld? Laat u niets wijsmaken. Hoog tijd voor een completer beeld van deze twee rivaliserende grootmachten in de Perzische-Golfregio, geschetst door Midden-Oosten expert drs. Paul Aarts. Hun wedijver heeft ook gevolgen voor de rest van de wereld, en voor u. 

Hovo Drs. Paul Aarts

Drs. Paul Aarts, Midden-Oosten expert

Drs. Paul Aarts doceerde meer dan dertig jaar internationale betrekkingen en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. De Perzische Golf is zijn specialisme. Hij heeft diverse boeken geschreven, waarvan het laatste, samen met Carolien Roelants (Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen, 2016), vertaald is in het Engels, Arabisch en Perzisch.

 

Locatie, prijs en datum

  • Datum en tijd - Dinsdag 11 december 2018, 14.00 - 15.30 uur. Vanaf 15.30 uur is er een borrel in het restaurant. 

  • Locatie - Van der Goot-gebouw, Campus Woudestein. De zaal vindt u op uw entreebewijs

  • Kosten & aanmelding - €15,-, u kunt zich onderaan deze pagina aanmelden

  • Betaling - Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u een Tikkie Betaalverzoek op uw mobiele nummer. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen, ontvangt u uw ticket. Meer weten over Tikkie Betaalverzoek? Klik hier!

  •   

Tikkie zoom picto

Erasmus Academie introduceert Tikkie

Snel en veilig via iDeal uw cursusgeld betalen.

Lees meer over Tikkie
Voorproefje Winterlezing

Een voorproefje van de Hovo Winterlezing?

Volg het online college van drs. Paul Aarts over 'Heeft democratie een kans in de Arabische wereld?'

Klik hier om het college te volgen

Inschrijfformulier Winterlezing 2018

Velden met een * zijn verplicht

Gegevens deelnemer

Aanhef
Ik meld mij hierbij aan voor de Hovo Winterlezing 2018 door drs. Paul Aarts op dinsdag 11 december

Nadat wij uw volledige betaling hebben ontvangen, ontvangt u uw toegangsbewijs

Voorwaarden en ondertekening

Ik schrijf mij in en verklaar bekend te zijn en akkoord te gaan met de inschrijf- en betalingsvoorwaarden van Erasmus Academie BV (zie hiervoor de Studiegids of onze website)

U ontvangt van deze aanmelding een bevestiging op het eerder opgegeven e-mail adres. Dit is slechts een ontvangsbevestiging en nog geen definitief bewijs van plaatsing. Hiervoor ontvangt u binnen 1 week een apart bericht. Als u na 2 weken nog niets heeft ontvangen neemt u dan contact op met het Hovo Bureau.

Controleer a.u.b. uw E-mailadres op juistheid!

Als na het verzenden het inschrijfformulier op uw scherm blijft staan, is uw formulier NIET naar Hovo verzonden. Controleer nogmaals het formulier of alle verplichte velden (aangeduid met een *) zijn ingevuld. Blijft het probleem bestaan, neemt u dan contact op met het Hovo Bureau, 010-408 24 65.

Privacy Statement: De persoonsgegevens die via dit inschrijfformulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Hovo Rotterdam / Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en –communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Het uitgebreide privacy beleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunt u nalezen op de website van Hovo Rotterdam.