Verdiepingen in de Persoonlijkheidspychologie

Current facets (Pre-Master)

De persoonlijkheidspsychologie is een zeer breed vakgebied met een waaier aan verschillende onderzoeksterreinen. De persoonlijkheidspsychologie probeert een antwoord te geven op hoe mensen omgaan met de wereld om zich heen en bestudeert hoe mensen van elkaar kunnen verschillen of op elkaar kunnen lijken.

Daarnaast bestudeert het de vraag wat persoonlijkheid precies is, hoe het ontstaat en wat de functie is van persoonlijkheid. In deze cursus zullen de belangrijkste theorieën en inzichten in de persoonlijkheidpsychologie worden besproken. Ook zullen er verschillende videofragmenten getoond worden die achtergrondinformatie over of toepassingen van persoonlijkheid zullen geven.

De cursus heeft tot doel de cursist de belangrijkste inzichten uit de persoonlijkheidspsychologie eigen te laten maken, en de cursist opnieuw kritisch na te laten denken over wie hij/zij werkelijk is, wat de factoren zijn geweest die de persoonlijkheid kunnen hebben beïnvloed en de rol die de persoonlijkheid heeft gespeeld in het leven. In deze verdiepende cursus kijken we o.a. naar de biologische aspecten van persoonlijkheid en hoe persoonlijkheid beïnvloedt op welke manier wij de wereld om ons heen waarnemen. Ook gaan we in op de directe en indirecte link tussen persoonlijkheid en lichamelijke gezondheid en op culturele verschillen in persoonlijkheid. 

Dr. Andreas Wismeijer

Dr. A.A.J. Wismeijer heeft na zijn afstuderen aan de Universiteit van Tilburg zes jaar aan de Vrije Universiteit van Barcelona gewerkt als docent en onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich met name op de persoonlijkheidspsychologie en de relatie tussen het hebben van geheimen en welzijn. 

Inschrijven

Code

1714BR

Data

21, 28 september
5, 12, 26 oktober
9, 23, 30 november
7 december 2017

Dag en tijd

Donderdag, 10.00 – 12.30

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 310,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

9

Literatuur (aanbevolen)

Larsen, R. Buss, D.,Wismeijer,A., & Song, J. (2017). Personality Psychology. Domains
of Knowledge about Human Nature. New York: McGraw- Hill.