Voorwoord Ad Hofstede - Hovo, de Academie voor een Leven Lang Leren
Waar begint u dit nieuwe jaar mee?

Voorwoord Ad Hofstede, juni 2019

Geachte student,

Waar te beginnen dit nieuwe Hovo-jaar, welke vernieuwing vraagt als eerste uw aandacht? Niet dat u er veel van zal merken, maar misschien wel de ingrijpendste verandering is dat we de leeftijdsgrens van 50 loslaten. Hovo Rotterdam gaat vanaf nu door het leven als Academie voor een Leven Lang Leren. Wat keer op keer uit evaluaties blijkt, is dat onze studenten het belangrijk vinden om kennis te vergaren. En om onderdeel te zijn van de academische gemeenschap. Een leven lang leren, kennis opdoen in welke levensfase dan ook, wordt breed gezien als een zinvolle tijdsbesteding. 

 

Hovo Rotterdam speelt daarop in. Met een divers programma voor een gevarieerde doelgroep. Naast de verdiepende collegereeksen en leergangen, worden steeds vaker thematische dagprogramma’s aangeboden. En voor wie overdag geen tijd heeft, zijn er nu ook avondcolleges op het Erasmus University College, in het centrum van Rotterdam.

De vernieuwing blijkt niet alleen uit de programmering. Het team van Hovo Rotterdam is ook constant op zoek naar nieuwe docenten. Talent dat op een uitdagende manier u meeneemt naar nieuwe kennishorizonten. Om een voorbeeld te noemen: de cursus Hedendaagse Kunst in het hart van de Rotterdamse kunstscene, de Witte de With. U gaat in gesprek met conservatoren, curatoren, kunstenaars. Er zijn colleges over kunsttheorie, de positie van de Nederlandse jonge kunstenaars binnen de internationale kunstgemeenschap, de artfairs, kopers. Kortom een nieuw, rijk en volledig programma dat de hedendaagse kunst in al haar facetten omvat. 

Misschien wel de meest tastbare verandering is deze studiegids zelf. Een Academie voor Leven Lang Leren vraagt om een meer dynamisch programmering. We willen ons niet langer aan het begin van het Hovo-jaar al vastleggen in een papieren studiegids die het hele jaar omvat. Vandaar dat we met drie edities komen: najaar 2019, voorjaar 2020 en Summer Lab 2020. Op die manier zijn we flexibel en actueel.

Overigens vindt u altijd het meest actuele aanbod van Hovo Rotterdam hier, op deze website. En abonneer u natuurlijk op onze digitale nieuwsbrief. Op die manier bent u altijd op de hoogte van de laatste updates en de nieuwste cursussen. Ons programma wordt altijd als eerste online bekend gemaakt.

Ik wens u een inspirerend en nieuwsgierig, nieuw Hovo-jaar toe in Rotterdam.

 

Ad Hofstede,

Directeur Erasmus Academie