Leven - Dood - Leven: de Griekse mythologie

 

Leven – dood – leven
in de Griekse mythologie

Dit is wel een heel bijzonder onderdeel van het Hovo zomerprogramma. Academisch geschoold classicus Carool Popelier legt zich al jaren toe op het toegankelijk maken van de Griekse mythologie voor een volwassen, al dan niet klassiek geschoold publiek. Op die manier is hij een gewaardeerd voordrachtskunstenaar geworden.

Op zinderende en unieke wijze brengt hij – in verhaal, Nederlandse literatuur, beeld en muziek op cd – de Griekse mythen tot leven. Daardoor worden zij tegelijk verhalen van onze tijd en de mens van nu. In drie sessies, verspreid over twee weken, komen drie universele thema’s voorbij: schepping en geboorte, het verlangen iemand te kunnen behoeden voor de dood, en de seizoenen van het leven. Thema’s die niet alleen in de Oudheid speelden, maar nog steeds actueel zijn en een grote rol spelen in ons eigen leven van alledag! 

Drs. Carool Popelier

Drs. C. Popelier studeerde Klassiek Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Na 22 jaar docent classicus heeft hij zich nu al weer ruim 30 jaar toegelegd op het bewerken en vertellen van Griekse en andere mythen in verhaalvoorstellingen voor een volwassen publiek. 

Inschrijven

Code

1634BR

Data

Donderdag 22 juni
Donderdag 29 juni
Donderdag 6 juli

Tijd

13.30 - 16.00

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 125 (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

 3

Direct inschrijven

Klik hier