De 4 belangrijkste redenen voor het volgen van een opleiding naast je baan

Onderwijs is van alle tijden, en ook voor alle leeftijden. Met het Leven Lang Leren Krediet geeft de overheid al het signaal af dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen, ook als je al lang aan het werk bent. Dit leven lang leren heeft positief effect op onze arbeidsproductiviteit, maar er zijn nog veel meer redenen waarom het zo belangrijk is. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen op een rijtje gezet.

1. De rol van data wordt steeds groter

Data wordt een steeds belangrijker element van de businesscase en steeds meer beslissingen worden volledig gebaseerd op data-analyse. Langzaamaan krijgt bijna iedereen binnen het bedrijf te maken met de gevolgen hiervan: op de HR-afdeling komt HR-analytics voorbij, kunstmatige intelligentie wordt besproken in de boardroom en de marketingstrategie is steeds meer afhankelijk van verzamelde klantdata. Het is daarom van belang dat je daadwerkelijk begrijpt wat er in je database staat opgeslagen en, nog veel belangrijker, wat er allemaal mogelijk is met deze data.

Ook als je zelf niet aan de slag gaat met data-analyse, is het van belang te snappen welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor kun je namelijk effectief gebruik maken van data gedreven strategieën en begrip van data maakt het gemakkelijker om aan te sturen op gebruik ervan.

2. Om bij te blijven zijn nieuwe skills nodig

Wanneer je al jaren aan het werk bent, is de kans groot dat je al die tijd dezelfde skills hebt gebruikt binnen je werk. Hoewel deze skills nog steeds voldoende zijn om je taken uit te voeren, vragen nieuwe tijden soms ook voor het implementeren van nieuwe technieken. Hierbij gaat het niet alleen om de ontwikkeling van data, maar ook om andere tools die je kunnen helpen om een betere strategie op te zetten. Werkt jouw marketingafdeling bijvoorbeeld al met inzichten vanuit neuromarketing en growth hacking? En wordt er in de bedrijfsstrategie al gesproken over maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe tools die steeds meer worden gebruikt binnen bedrijven. Om te blijven concurreren, is het van belang om met de tijd mee te gaan en dus soortgelijke tools te implementeren. Een executive opleiding naast je baan helpt je met het ontwikkelen van de juiste skills in deze tijd.

3. Het helpt je bij het maken van een volgende stap in je carrière

Na een aantal jaren werkzaam te zijn binnen een bedrijf, krijg je wellicht het gevoel dat het tijd wordt voor een nieuwe stap in je carrière. Of dit nu de stap is naar een eerste leidinggevende functie of die naar het senior management, het volgen van een opleiding kan net dat extra zetje zijn dat je nodig hebt om er te komen. Door het volgen van een opleiding geef je namelijk het signaal af dat je jezelf wilt ontwikkelen, wat bij je werkgever zeker niet onopgemerkt zal blijven. Daarnaast kan een opleidingen je helpen bij het ontwikkelen van precies die skills die je nog nodig hebt om effectief leiding te gaan geven binnen jouw organisatie.

4. Je werkgever profiteert ook van jouw opleiding

Een executive opleiding zorgt ervoor dat je meer effectief wordt op je werk, en dat is goed voor het volledige bedrijf. Werkgevers zijn daarom meestal erg enthousiast over opleidingsplannen van hun werknemers en dragen ook graag bij aan deze plannen door middel van financiële ondersteuning of extra vrije dagen. Een groot voordeel voor je werkgever is ook dat opleidingskosten aftrekbaar zijn bij de belastingdienst en er vaak subsidie mogelijk is. Daarnaast wordt er binnen veel opleidingen gewerkt met een bring-your-own-case principe, waarbij deelnemers een casus uit hun eigen bedrijf kunnen meenemen. Bij het oplossen van deze casus krijgen zij begeleiding vanuit de opleiding, waardoor nieuwe kennis op de juiste manier wordt toegepast. Zo draagt de opleiding direct mee aan verbeterde bedrijfsvoering.

Meer informatie

Op zoek naar een interessante opleiding om te volgen naast je baan? Erasmus Marketing Institute biedt opleidingen aan voor professionals met meer dan 7 jaar werkervaring. Klik hier voor het overzicht van onze opleidingen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen