Studeer Bestuurskunde

Start je carrière met Bestuurskunde in Rotterdam

Wil je een master Bestuurskunde studeren?

Op deze pagina vind je alle specialisaties (MSc) en programma's op het gebied van Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kies je voor de Erasmus Universiteit dan kies je voor een internationaal georiënteerde topuniversiteit, innoverend onderzoek, kleinschalige en activerende werkgroepen én de diverse en bruisende omgeving van de stad Rotterdam.

Beleid en Politiek

In deze specialisatie staat de vraag centraal hoe je in een complexe context tot effectief en legitiem beleid kunt komen en hoe je slim kunt opereren op het snijvlak van media, politiek en samenleving

Governance and Management in the Public Sector

Hoe kunnen complexe, sociale uitdagingen in de publieke sector gemanaged worden en op welke manier kunnen netwerken die hierbij betrokken zijn bestuurd worden?

Governance en Management van Complexe Systemen

We gaan op zoek naar de werking van complexe systemen en proberen oplossingen te vinden voor beleidsvraagstukken waar geen simpele oplossingen beschikbaar voor zijn. Je leert complexiteit te benutten.

Governance of Migration and Diversity - Public Administration

Welke mogelijkheden zijn er om migratiestromen goed te managen? Op welke manier kan men discriminatie voorkomen en interactie en cohesie in cultureel diverse samenlevingen bevorderen?

International Public Management and Policy

Dit masterprogramma richt zich op het toenemende internationale karakter van publiek management en publiek beleid.

Management van HR en verandering

In deze masterspecialisatie leer je alles over HR en verandermanagement in publieke organisaties. Het programma beweegt zich op het grensvlak van Bestuurskunde en Organisatiewetenschappen. 

Organisational Dynamics in the Digital Society

Wil je weten hoe digitale technologieën vormgeven aan hoe we werken, organiseren en besturen? Dan is deze multidisciplinaire master voor jou!

Publiek Management

Op welke manier vervullen publieke en non-profit organisaties hun maatschappelijke doel het best? In deze master leer je hoe je door goed management daar een betekenisvolle rol in kunt spelen.

Urban Governance

Dit unieke programma is een samenwerking tussen Bestuurskunde en the Institute of Housing and Urban Development Studies (IHS).

Niet direct toelaatbaar?

Doe een pre-master aan de Erasmus Universiteit!

Klik hier voor het aanbod