Beleid en Politiek

Is deze studie iets voor jou?

In deze specialisatie staat de vraag centraal hoe je in een complexe context tot effectief en legitiem beleid kunt komen en hoe je slim kunt opereren op het snijvlak van media, politiek en samenleving

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
15 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Voel jij je uitgedaagd door maatschappelijke vraagstukken waarover de meningen verschillen? Dan biedt de masterspecialisatie Beleid en Politiek jou alle mogelijkheden om de benodigde bagage op te doen om daarmee aan de slag te gaan.

Waarom deze studie

Bekijk de opleidingsvideo

Student aan het woord - Beleid en Politiek

Dit ga je leren

De masterspecialisatie Beleid en Politiek leert je de dynamiek van beleidsprocessen te begrijpen, maatschappelijke vraagstukken te doorgronden en effectieve strategieën en interventies te ontwerpen.

Studieprogramma

Past deze studie bij jou?

Tijdens de master verdiep je je in actuele vraagstukken op het gebied van beleid en politiek, zoals de energietransitie en het integratievraagstuk. Ook leer je om het overheidsbeleid vanuit diverse invalshoeken te analyseren. Je houdt rekening met de rol van media, waardenpluriformiteit en een terugtredende overheid. Daarnaast kun je reflecteren op een passende rol voor de overheid in een assertieve en energieke samenleving.

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Na je master ben je als bestuurskundige in staat om op academisch denkniveau bestuurders gezaghebbend te adviseren over de aanpak van complexe vraagstukken.

Bekijk jouw toekomst

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Unibuddy

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen