Publiek Management

Is deze studie iets voor jou?

Hoe kunnen publieke en non-profit organisaties hun maatschappelijke doelen het best vervullen? En hoe kun je die organisaties zo inrichten dat ze publieke waarde creëren? In deze master leer je hoe je door goed management daar een betekenisvolle rol in kunt spelen.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
17 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Publiek Management is voor studenten met interesse in het managen van organisaties in de publieke sector. Daarbij gaat het enerzijds om het intern management (strategie, financiën), maar ook om het extern management (sturing, contractering en de interactie met burgers). Professionele (advies-)vaardigheden oefen je bij het ontwerpen van oplossingen voor managementvraagstukken en in de stage. De combinatie van theorie en praktijk staat centraal. Wil jij organisaties in de publieke sector leiden om publieke waarde te creëren? Kies dan voor dit masterprogramma.

Waarom deze studie

Dit ga je leren

In de masterspecialisatie Publiek Management leer je hoe je publieke organisaties kunt managen en organiseren, zodat ze hun maatschappelijke doelen kunnen vervullen. Je krijgt inzicht en vergaart kennis over essentiële aspecten van management en organisatie – zoals strategie, financiën en adviesverlening. Daarnaast krijg je de praktische kant van management en organisatie onder de knie.

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

De master kent een goede balans tussen theorie en praktijk, en integreert beide optimaal via casestudies, adviesopdrachten, gastcolleges en een stage.

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Dit programma is de ideale voorbereiding voor een functie als adviseur of voor traineeships bij ministeries en publieke organisaties zoals ProRail. Ook andere organisaties hebben nood aan bestuurskundigen met grondige kennis van publiek management en organisatie.

Bekijk jouw toekomst

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Unibuddy

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen