Impact in One Day 2020

Save the date - 22 september 2020 - Impact in One Day 

Voor hogescholen en universiteiten geldt door het coronavirus een onderwijsstop. Helaas was het daarom niet mogelijk om Impact in One Day zoals gepland op 20 maart 2020 door te laten gaan. 

Maar... inmiddels is er een nieuwe datum geprikt: 22 september 2020. Uiteraard zullen wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten houden en is doorgang van het event vooralsnog onder voorbehoud. 

Update: Impact in One Day 2020 zit vol! U kunt zich uitsluitend nog aanmelden voor de wachtlijst. Indien er een plek vrij komt laten we dat zo snel mogelijk aan u weten. 

Iedereen heeft het over impact. Maar wat is het?
En wanneer doe je het goed?

Wil je met jouw organisatie (meer) impact maken? Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je Impact in One Day niet missen. Op 22 september 2020 organiseert Impact Centre Erasmus (ICE) een speciale masterclass over impact. In één dag leer je hoe je met jouw organisatie door andere wijzen van denken en business modellen meer maatschappelijke impact kunt maken. Het belooft een intensieve dag te worden van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen.

“Ieder zichzelf respecterend bedrijf zegt tegenwoordig iets met impact te doen. Maar wat dat ‘iets’ is, blijft in de meeste gevallen vaag en ongrijpbaar” Ton Goedmakers, Lid RvB Vebego.

Voor wie is Impact in One Day?

Voor iedereen die bij maatschappelijke verantwoord ondernemen positief impact wil maken. Omdat je leiding wil geven aan en succes wil boeken met jouw organisatie, programma’s en projecten in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin waardecreatie van steeds groter belang is. Of omdat je de leiding van jouw organisatie wil adviseren in het zetten van stappen naar meervoudige waardecreatie. Voor mensen die vanuit het Triple-P (People, Planet, Profit) model (willen) opereren en daarin mogelijk nog een stapje verder willen gaan. 

Wat ga ik leren?

In één dag de fundamenten van impact. Theorie en praktische inzichten rond impact van wetenschappers en boeiende sprekers vanuit diverse organisatie (profit en not for profit). Sprekers die fundamenteel en dagelijks met maatschappelijke impact bezig zijn. We gaan aan de slag met 4 bouwstenen: impact strategie, het impact proces, impactmanagement en resultaten, leren en communiceren.

Waarom je Impact in One Day niet mag missen

•    alles wat je nodig hebt om zelf direct meer impact met jouw organisatie te gaan maken
•    de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van impact maken
•    praktische handvatten voor een geoptimaliseerd impactproces
•    inspirerende sprekers als Kees Klomp, Karen Maas en Rodney Nikkels (Chocolademakers)
•    deelnemers: "Impact in One Day is informatief, eerlijk en inspirerend!"

Kom je naar Impact in One Day? Dan krijg je ook het duurzaam ondernemen boekenpakket met daarin:

 • Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement
 • Impact in One Day werkboek

Sprekers

Impact in One Day 2019 was een groot succes! De inspirerende sprekers voor 2020 zijn:

 • Dagvoorzitter: Annette van Waning - Cairos

  Founder van Cairos: Impact³: strategie, consultancy & implemenatie. Bekend als de allereerste maatschappelijk verantwoord ondernemen manager van het jaar (2012). Daarnaast vervulde zij vermoedelijk als eerste binnen Nederland de functie van Directeur Duurzaamheid & Impact.

 • Afbeelding van Karen Maas.

  Karen Maas - Impact Centre Erasmus

  Academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability. Tijdens Impact in One Day presenteert zij de meest recente wetenschappelijke inzichten en (business)modellen op het gebied van impact meten. 

 • Kees Klomp - THRIVE Institute

  Founding partner van THRIVE Institute en auteur van o.a. ‘Handboek Betekenisvol Ondernemen’ en ‘Pioniers van de nieuwe welvaart’. Kees heeft nauwelijks introductie nodig als expert op het gebied van de betekeniseconomie. In Impact in One Day prikkelt Kees Klomp u vanuit de ‘WHY’ wezenlijke verandering voor uw organisatie te laten ontstaan.

 • Diana Kockelkoren - Vebego

  Manager Impact van Vebego, een 75-jarige familiebedrijf met nu ruim €1 miljard omzet en meer dan 36.000 medewerkers in vier Europese landen. In 2025 wil Vebego dagelijks bijdragen aan het welzijn van tien miljoen mensen. Tijdens Impact in One Day neemt zij de deelnemers mee in het impact-denken van één van de grootste facilitaire concerns in Europa.

 • Diana Visser - Corbion

  Senior director sustainability bij Corbion, mondiaal leider op het gebied van bio-based chemicaliën en duurzame plantaardige ingrediënten. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de mondiale duurzaamheidsstrategie van Corbion. Tijdens Impact in One Day laat ze zien hoe Corbion via een 'Theory of Change' impact van betekenis maakt. Diana Visser is de "2020 SDG Pioneer of the Netherlands', Global Compact Network Netherlands. 

 • Ine Stultjens - Koninklijke Auping

  Hoofd marketing & communicatie met ruime internationale FMCG-ervaring bij o.a. Sara Lee/ Douwe Egberts, Innocent Drinks, ZTRDG en Nestlé. Tijdens Impact in One Day vertelt zij over hoe Auping streeft naar een circulaire bedrijfsvoering en een toekomstbestendige strategie, waarbij geïnvesteerd wordt in merk- en productinnovatie.

 • Rodney Nikkels - Chocolatemakers

  Rodney neemt je mee op een bijzondere reis. Van alles zelf doen met aandacht voor het ambacht en kwaliteit naar de opening van de duurzaamste chocoladefabriek ter wereld. Hij vertelt over zero waste en circulaire uitdagingen en hoe chocolatemakers impact heeft en wil maken. Zijn missie: een volledig duurzame alternatieve cacaoketen … en (h)eerlijke chocolade.

Datum22 september 2020
Tijd09.30 - 17.30 uur
LocatieNovotel Brainpark te Rotterdam
Kosten

€ 695,=* Open Inschrijving
€ 495,=* Alumnitarief/ Relatietarief
€ 445,=* + € 150,= Sponsordeal**

*vrij van BTW

Inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen boekenpakket: 'Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement' en Impact in One Day werkboek.

**U betaalt voor uzelf een gereduceerd tarief van € 445,= en sponsort voor € 150,= een sociaal ondernemer. De sociaal ondernemer betaalt zelf € 50,= en Impact Centre Erasmus neemt het restant van de kosten van twee deelnemers voor haar rekening. Sociaal ondernemers nemen deel op volgorde van inschrijving. U kent elkaar op voorhand niet. U maakt tijdens de dag kennis met elkaar. Een sociaal ondernemer kan zich aanmelden en komt op de wachtlijst. Zodra er een sponsor conform volgorde van de wachtlijst zich heeft gemeld en de factuur heeft voldaan, wordt de sociaal ondernemer hierover bericht en kan deelnemen tegen de voornoemde sponsordeal voorwaarden.

Impact in One Day is primair bedoeld om de kennis over impactdenken over te brengen aan een breed publiek. Een eventueel rendement op deze activiteit komt ten goede aan andere activiteiten om kennis de te delen en onderzoek naar impactdenken, -meten en -sturen door Impact Centre Erasmus.

Programma en sprekers onder voorbehoud van wijzigingen. 
Impact in One Day 2020 is vol. U kunt zich uitsluitend nog aanmelden voor de wachtlijst. 

 • Een sociaal ondernemer wilde graag deelnemen aan Impact in One Day en had daarbij een bijzonder verzoek. Anneke wilde kennis komen ‘halen’, een stap verder in de ontwikkeling van haar initiatief. Impact Centre Erasmus heeft als missie kennis delen, dus dat sprak ons aan. Ze wilde ook iets ‘brengen’, een tegenprestatie. Wij hebben daarom Anneke een aanbod gedaan. Anneke kon deelnemen aan Impact in One Day en Re-Tire doneerde een Band Kruk. Deze hebben wij verloot onder de deelnemers aan Impact in One Day 2019.

  Uit het verzoek van Anneke ontstond het idee van een sponsordeal rondom Impact in One Day. Door deelnemers van Impact in One Day de deelname van andere sociale ondernemers te laten sponsoren, hopen wij steeds meer mensen de tools geven om meer Impact te maken. 

  Hieronder de brief van Anneke:

  Ik ben Anneke en heb een bedrijf Pips inc, ontstaan uit een missie "In 2025 verdienen mensen met een beperking hun eigen inkomen, liefst zonder subsidie" Hierdoor hebben we nu een fysiek product. Wij maken van oude autobanden en recycled hout: Hobbelbanden, Wipwaps. Hierdoor wil Re-Tire collega's krijgen voor onze zoon Mark die ook meewerkt in het bedrijf. Nu ben ik bezig met een storytelling cursus om mijn verhaal helder te krijgen. Mijn missie is er al een tijdje, mijn waarom staat en nu verder. Ik wil, ik noem ze Pips (Perfectly Imperfect Persons) stimuleren naar betaald werk. Nu zou ik heel graag bij jullie dag aanwezig willen zijn, alleen de kosten voor deze dag kan ik nog niet betalen. Zijn er andere mogelijkheden ? Misschien leuke wipwap of hobbelband in jullie pand? Hoor graag van jullie.

  Hobbelgroet, Anneke Swartjes

 • Impact in One Day - 6 PE Uren

  PE Punten 

  In het kader van permanente vakbekwaamheidseisen behaal je door deelname aan Impact in One Day 6 PE punten.