Een terugblik op Impact in One Day 2023

Deelnemers over Impact in One Day 2023

Gastsprekers 2023

 • Lars van der Meulen – VolkerWessels

  Lars van der Meulen is directeur Corporate Social Responsibility bij VolkerWessels, een bouwconcern dat bestaat uit 130 verschillende werkmaatschappijen. CSR speelt een grote en groeiende rol bij VolkerWessels, zowel vanwege intrinsieke motivatie van medewerkers als door veranderende wet- en regelgeving, publieke opinie en vragen bij opdrachtgevers. Het is daarbij de kunst een goede balans te vinden tussen regelgeving, maatschappelijke impact en commercieel belang. VolkerWessels kiest daarbij voor een ambitieus CSR-beleid met een duidelijke focus: een emissievrij 2030. VolkerWessels zet op investeringen die CO2-uitstoot tegengaan en oplossingen die (de effecten van) klimaatverandering tegengaan: zoals bouwlogistieke hubs, energieleverende en circulaire woningen en aanleg van groen in de stad door bijvoorbeeld Tiny Forests. Lars neemt jullie mee in de zoektocht en afwegingen om als commercieel bedrijf maatschappelijke impact te maximaliseren.

 • Tiemen van Stempvoort - PeelPioneers

  Tiemen is de Finance specialist bij PeelPioneers, een bijzonder bedrijf in Den Bosch. PeelPioneers positioneert zich als dé schillenboer van de 21e Eeuw. Begin februari 2023 heeft PeelPioneers de Circular Award ontvangen als winnaar in de categorie 'Business Small'. Tiemen vertelt tijdens Impact in One Day meer over de kennisbasis onder PeelPioneers: chemie! Als ondernemer met een impactmissie deelt Tiemen zijn ervaringen met o.a. wetgeving en investeringen, de good practices, beoogde doelen en briljante mislukkingen. De can do mentaliteit van PeelPioneers inspireert om zelf aan de slag te gaan met impact maken!

 • Robert Colijn - WeSustain

  Energie is economie en eigen energie is autonomie. Zonder energie staat alles stil, zoveel heeft 24 februari 2022 wel duidelijk gemaakt. Dit vraagt om een warm pleidooi voor een brede regionale samenwerking van overheid, bedrijven en samenleving in de realisatie van ons nieuwe energiesysteem op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en integraliteit. Energie is niet langer een commodity, het is een eerste levensvoorwaarde voor een gezonde regionale economie. Hoe maakt je hier juist ín, mét de samenleving én dichtbij impact? Robert Colijn neemt ons in Impact in One Day mee in een levendig en gerealiseerd avontuur uit Oost Nederland. Impact maken met het bouwen van(uit) een ecosysteem.

 • Frank van der Tang - Made Blue Foundation

  Machiel van Dooren, sociaal ondernemer van het eerste uur en sinds 2014 impact ondernemer en medeoprichter van Made Blue. Schoon drinkwater voor iedereen: dat is de missie van Made Blue. Sinds de oprichting realiseerde Made Blue al meer dan 13 miljard liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden namens meer dan 500 deelnemende bedrijven in Nederland en ver daarbuiten. Wil jij weten hoe Made Blue dit doet en welke impact zij maken?

 • Theo Brouwers – Cardano

  Theo Brouwers heeft impactinvesting op de kaart gezet bij pensioenfondsen en institutionele investeerders als Managing Director Impact Investing bij Cardano. Cardano loopt al vele jaren voorop op het gebied van impact investing. In 2007 was Cardano de eerste vermogensbeheerder die een microfinancieringsfonds lanceerde dat geschikt was voor institutionele beleggers. Cardano gelooft dat impact investing een cruciale rol kan spelen bij het aanpakken van de meer dringende uitdagingen in de wereld van vandaag. Tijdens Impact in One Day gaat Theo gaat in op zowel duurzaam beleggen als impactbeleggen, de bijdragen aan de SDG’s en de verdere professionalisering van impactbeleggen. Bij dit laatste komen ook het impactpad, data analyse, de barrières en uitdagingen rond het vergroten van het bereik -naast de impact zelf- aan de orde.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen