ZCI Project meeting in Kajaani

De ZCI-projectpartners kwamen bijeen voor de 4e Masterclass in Kajaani, Finland, met als thema “Publieke acceptatie van elektrische voertuigen”. Het programma van de bijeenkomst omvatte ook locatiebezoeken, waarbij de gasten de mogelijkheid hadden om EV-laadinfrastructuuroplossingen te zien in een echte wooncomplexomgeving.

De partners van het Interreg Europe project ZCI (Zero Carbon Infrastructure) kwamen bijeen in Kajaani, Finland, voor hun 4e Masterclass. Het programma van de Masterclass behandelde verschillende onderwerpen, zoals de levenscyclus van elektrische voertuigen, van de productie van voertuigen en batterijchemicaliën tot de productie en opslag van groene energie en het recyclen van voertuigen en batterijen. Er waren ook discussies over bewustmaking van het publiek en samenwerking met woningbouwverenigingen.

De presentaties die werden gehouden, zijn te vinden op deze pagina.

 

Rondleiding EV-opladen en Bustocht naar Biogasterminal

Na de presentaties op dinsdag begon de internationale groep aan een wandeltocht door de omgeving. Onder leiding van Ville Keränen, een plaatselijke expert in oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen, bezocht de groep verschillende locaties om de verschillende oplossingen te verkennen die in de wijken geïmplementeerd zijn. De internationale gasten waren geïntrigeerd door de unieke leefomstandigheden in Noord-Finland, waaronder het klimaat, de beschikbare ruimte, het elektriciteitsnet en de besluitvormingsprocessen van woningcorporaties, en de manieren waarop dit verschilde van hun eigen regio.

Op de tweede dag bezochten de gasten Vieremä, waar de gemeente een sterke biogascultuur en ecosysteem stimuleert. De gemeente zet zich in om haar apparatuur om te schakelen naar biogas en dit op te nemen in aanbestedingscontracten. Ze hebben een biogasterminal opgezet en beloofd al het biogas te kopen dat door lokale boerderijen wordt geproduceerd. Daarnaast ontwikkelen ze een hybride energiepark dat een zonne-energiesysteem combineert met kleine verticale windturbines. In de eerste fase van het project is al een deel van het zonne-energiesysteem geïmplementeerd. In de tweede fase zullen de verticale windturbines en het resterende zonne-energiesysteem worden geïntroduceerd. Dit project is vooral opmerkelijk vanwege het innovatieve gebruik van verticale windturbines.

 

De groep bij de biogasterminal van de gemeente Vieremä, inclusief onze collega Giuliano Mingardo.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen