Leiderschap in Luisteren

Leiderschap in Luisteren

Het online executive proramma Leiderschap in Luisteren, gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Pierau, maakt van deelnemers betere luisteraars en daarmee betere, authentiekere leiders. Tijdens de training wordt theorie veel gecombineerd met praktijk en deelnemers krijgen veel mogelijkheden om te oefenen met nieuw geleerde vaardigheden. 

Het negen-weekse programma bestaat uit 6 modules, die elk weer bestaan uit twee sessies. Deze sessies vinden wekelijks online plaats op vrijdagochtend. Tijdens de eerste sessie van iedere module wordt de theorie besproken en geoefend met een case en rollenspel op basis van de theorie. Vervolgens gaan deelnemers hiermee aan de slag en is er een week latere tijd voor persoonlijke intervisie en coaching, door een ervaren trainer uit het team van Victor Pierau.

Naast het volgen van de live sessies wordt van deelnemers verwacht zich voor te bereiden op iedere module en tijdens het programma steeds hun voortgang bij te houden. Voorbereiden op een module doe je door het kijken van een korte video met theorie en het lezen van relevante artikelen. Het bijhouden van voortgang gaat via een persoonlijk online portfolio, waarin deelnemers gemakkelijk nieuwe informatie of leerdoelen kunnen toevoegen.

De theorie die in elke module wordt besproken is als volgt:

ModuleOnderwerp
1The Value of Listening
2De 7 luisterniveaus in samenhang
3Luisteren: niveau 1 en 2
4Luisteren: niveau 3, 4 en 5
5Luisteren: niveau 6 en 7
6Luisteren in teams en organisaties

De training Leiderschap in Luisteren is een programma van negen weken, waarin steeds op vrijdagochtend een online sessie plaatsvindt. De eerstvolgende data zijn als volgt:

  • Vrijdag 28 augustus tot en met vrijdag 30 oktober
  • Vrijdag 25 september tot en met vrijdag 27 november
  • Vrijdag 30 oktober tot en met vrijdag 15 januari 2021
  • Vrijdag 27 november tot en met 19 februari 2021

De online sessies worden gehost via het programma Zoom. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat zij via Google Sites een online portfolio aanmaken. Instructies voor gebruik van deze programma's worden voor de aanvang van het programma gecommuniceerd.

Deelname aan het programma kost €1.995,- excl. BTW. Voor deze prijs ontvangt u ook het boek van Victor Pierau.

Inleidend college Leiderschap in Luisteren