Trilce Navarrete Hernandez te gast bij Boekmanstichting presentatie Cultuurmonitor 2021

Trilce Navarrete spreekt tijdens de presentatie van de Cultuurmonitor 2021
Boekmanstichting

Welke significante ontwikkelingen vonden in 2021 plaats binnen de cultuursector? Welke trends moeten we in de gaten houden voor zowel het heden als de toekomst? De Boekmanstichting presenteerde op 14 december 2021 de Cultuurmonitor 2021 via een livestream vanuit Tivoli Vredenburg. Dr. Trilce Navarrete Hernandez (Erasmus School of History, Culture and Communication) werd uitgenodigd om als academicus mee te praten tijdens een paneldiscussie.

Tijdens de tweede gespreksronde van de presentatie lag de focus op de rol van de culturele en creatieve industrie in de grote kwesties die momenteel op de maatschappelijke agenda staan. Denk bijvoorbeeld aan de sociale ongelijkheid die ten gevolge van de pandemie versterkt is, en het belang van duurzaam leven, produceren en consumeren. Waar moet de culturele sector in investeren? Hoe zie de lange-termijntoekomst eruit? Op welke vlakken moet de sector zich ontwikkelen om zulke kwesties aan te pakken?

Een monitor voor culturele activiteiten is essentieel om veranderingen in participatie te begrijpen, met name in de huidige, dynamische situatie, zegt Trilce. De monitor is onmisbaar voor het ontwikkelen van op bewijs gebaseerd beleid en zal ongetwijfeld interesse in meer onderzoek aanwakkeren.

Trilce hoopt dat de beschikbare data virtuele bezoekers in staat stelt om waardering te verkrijgen, om 2 redenen: vanwege het grote aantal afstandsdeelnemers, mogelijk met een wereldwijd bereik dat uitbreidt in meerdere nieuwe markten en vanwege de mogelijkheid om de relatie met huidige deelnemers te verdiepen, bijvoorbeeld door het leveren van gepersonaliseerde service.

We weten veel meer over onze virtuele dan onze fysieke deelnemers, zegt Trilce. Toch zijn er nog steeds uitdagingen, zoals een aantrekkelijke omgeving creëren met diegene die post-event deelnemen.

Bekijk de presentatie van de Cultuurmonitor 2021 hier terug:

Trilce Navarrete spreekt tijdens de presentatie van de Cultuurmonitor 2021

Presentatie Cultuurmonitor 2021

Researcher
More information

Lees meer over presentatie van de Cultuurmonitor 2021 op de website van de Boekmanstichting

Related content
Dr. Trilce Navarrete Hernandez edited new book ‘Cultural industries and the Covid-19 pandemic: A European focus’ together with Elisa Salvador and Andrej Srakar
Cover of the book Cultural Industries and the Covid-19 Pandemic
As part of the Makers Programma, dr. Trilce Navarrete Hernandez investigated the reuse of open data.
Data

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes