Marketing Leadership | Post-Master

Toegankelijk voor hbo-wo | 1,5 jaar | nieuwe startdata voor 2023
Meld je aan voor de Post-Master Marketing Leadership!

Ambieer jij een zware marketingbaan en het aansturen van teams die alle marketingdisciplines beslaan, zoals (digitale) strategie, merkmanagement, innovatie, communicatie (on- en offline)? Wij bieden een zeer gedegen integrale marketingopleiding die jou gaat helpen om die uitdagende marketingbaan te bemachtigen. Zodat jij straks beschikt over alle relevante en actuele vakinhoudelijke kennis, leiderschapsskills en andere relevante vaardigheden.

Post-Master Marketing Leadership

Waarom deze Post-Master?

Het Erasmus Marketing Institute en het NIMA hebben de handen ineengeslagen om het beste van 2 werelden te kunnen bieden op het gebied van marketingkennis: de wetenschappelijke theorie én de best practices uit de praktijk. In dit Post-Master Marketing programma van 18 maanden krijg je een zeer complete en relevante marketing- en businessdevelopment-opleiding aangeboden. Leer van inspirerende docenten van de Erasmus Universiteit en van zeer ervaren marketeers werkzaam bij toonaangevende bedrijven. Na afloop van deze Post-Master:

 • beschik jij over de beste bagage om door te stromen naar een zware marketingbaan
 • waarin je als teamleider het verschil gaat maken
 • en gaat bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf
 • omdat je beschikt over de juiste kennis, tools en vaardigheden
 • om als go-to-Marketeer écht impact te kunnen maken

De belangrijkste informatie van deze Post-Master op een rij

Investering
Voor de gehele Post-Master Marketing Leadership bedragen de kosten € 17.800,-.

Locatie
De colleges van de Marketing Leadership-opleiding zullen gegeven worden op zowel de Erasmus Universiteit Rotterdam als op centraal gelegen locaties elders in het land. De exacte locaties worden nog nader gecommuniceerd. 

Groepsgrootte
Omdat het volgens ons belangrijk is dat er voldoende interactie plaatsvindt tussen docenten en deelnemers en tussen deelnemers onderin, hanteren wij voor deze opleiding een minimaal aantal deelnemers van 12 en een maximale groepsgrootte van 25.

Marketing is van groot belang binnen iedere organisatie: wie wil groeien, moet beschikken over een goede marketingstrategie en effectieve marketingtools. Hoe jij de go-to-Marketeer binnen jouw bedrijf wordt? Door over de juiste kennis, tools en vaardigheden te beschikken. De opleiding Marketing Leadership van het Erasmus Marketing Institute is een Executive Program op het hoogste niveau met de nieuwste kennis en winnende cases uit zowel de wetenschap als de praktijk die jou de juiste bagage biedt om het verschil te maken in jouw organisatie.

De Marketing Leadership-opleiding is als volgt opgezet: de Post-Master duurt ruim 1,5 jaar en is verdeeld in 4 modules en 12 opleidingsdagen. Elke maand (behalve in de zomermaanden) vindt een opleidingsdag plaats van 9.30 – 16.30 uur. De locatie is afwisselend op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam of bij één van onze partners elders in het land.

Alle deelnemers krijgen bovendien een mentor uit de praktijk toegewezen, waarmee ze op regelmatige basis kunnen sparren over het toepassen van het geleerde in de praktijk. Daarmee stellen wij ze optimaal in staat om impact te realiseren binnen hun organisatie. Het is evident dat de deelnemers met deze opleiding ook hun zakelijk netwerk op relevante wijze kunnen uitbreiden.

Tijdens het Executive Programma Marketing Leadership komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • (Digital) Marketing Strategy
 • Proposition development
 • Competitor intelligence
 • Intro Data Science en Artificial Intelligence
 • Neuromarketing
 • Narrative marketing
 • Merk positionering en merk management
 • Management skills & inspirerend leiderschap

Benieuwd naar het complete programma? Dat vind je in de brochure.

De colleges worden afwisselend gegeven door docenten van de Erasmus Universiteit en van het NIMA. De docenten van de Erasmus Universiteit zijn ervaren hoogleraren en academici van zowel Erasmus School of Economics als Rotterdam School of Management. Zij zullen hun theoretische expertise combineren met leerzame en inspirerende cases. Docenten van het NIMA zijn toonaangevende marketeers en business managers. Naast hun uitgebreide praktijkkennis hebben ze ruime ervaring met het lesgeven aan professionals.

Dit Executive Program Disruptive Business & Marketing Strategy wordt aangeboden door het Erasmus Marketing Institute, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De programmaleiding is in handen van Emilie Huber (Program Director).  

Praktische vragen over dit Executive Programma? Stuur gerust een mail naar de programmacoördinator.

De opleiding omvat 20 opleidingsdagen; houd deze pagina in de gaten voor de eerstvolgende startdatum of stuur een mail naar de Program Coordinator. We plannen om deze opleiding te laten starten in januari 2023.

Vooraf aan elke lesdag wordt van jou als deelnemer verwacht dat je jezelf voorbereidt door het bestuderen van artikelen en/of het bekijken van korte video-colleges met inleiding en achtergrond op de theorie. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op interactie en toepassing van de theorie en cases. Na elke module ga je steeds zelf aan de slag in je eigen werkomgeving met een uitdagende opdracht om praktische ervaring op te doen met de nieuwe theorie.

Dit Executive Programma is bedoeld voor wo-gediplomeerden met minimaal 2-5 jaar relevante werkervaring. Hoe jij een Marketing Leader met impact wordt? Marketingmanagers en -directeuren die impact hebben op organisaties beschikken over actuele kennis en effectieve vaardigheden. Dit stelt hen in staat om significant bij te dragen aan businessresultaten (kennis, houding, gedrag). Daarom komen in ons opleidingsprogramma niet alleen vakinhoudelijke onderwerpen uitgebreid aan de orde, maar ook leiderschapsvaardigheden, zowel vanuit de theorie als de praktijk.

Beschik je niet over een afgeronde wo-opleiding, maar ben je wel geïnteresseerd in de Post-Master Marketing Leadership? Dan beoordeelt een toetsingscommissie, bestaande uit een vertegenwoordiger van de Erasmus Universiteit en één van het NIMA, of je naast een afgeronde hbo-opleiding ook over aanwijsbaar ruime praktijkervaring binnen het marketing-vakgebied beschikt. De commissie beoordeelt de opleiding, het cv en de ervaring van de desbetreffende kandidaat. Vervolgens zal er een persoonlijk gesprek plaatsvinden waarin aanvullende vragen gesteld worden. Aan de hand daarvan wordt besloten of de kandidaat in aanmerking komt voor toelating tot de Post-Master.

Nieuwsgierig waar je staat na afloop van deze opleiding? Executive Programma Marketing Leadership biedt je marketing-verdieping en inspirerende praktijkcases, waardoor jij je als deelnemer sterk kunt ontwikkelen op alle vlakken van marketing en business-development - zowel praktisch als theoretisch. Daarnaast biedt het programma je ook het voordeel om je eigen zakelijke netwerk te vergroten tijdens de opleiding.

Na afloop van de opleiding ben je als deelnemer automatisch lid van het NIMA, waardoor je jezelf ook ná het programma kunt blijven ontwikkelen door middel van masterclasses van deze organisatie.

Daarnaast ontvang je na afronding van het programma een getuigschrift van de Erasmus Universiteit in samenwerking met het NIMA, én de Europees erkende titel: Senior Marketing Professional.

Program Coordinator

E-mailadres
erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 27 69
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building, M5-45
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Marketing? Check onderstaande blogs!

Marketing in crisistijd vanuit wetenschappelijk oogpunt

Bij Erasmus Marketing Institute doe jij als CMO nieuwe kennis op!

Verpletterd door algoritmes

Meer weten over algoritmes? Volg een opleiding via Erasmus Universiteit Rotterdam!

Growth hacking: wat is het en hoe start ik ermee?

Meer weten over growth hacking? Meld je aan voor onze opleiding!

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen