Convergentie Gezondheid & Technologie

Convergentie

Wereldwijd is de gezondheidszorg enorm vooruitgegaan. De levensverwachting in Europa is de afgelopen 25 jaar met vijf jaar gestegen. We leven langer, maar zijn ook langer ziek ... en dat terwijl de kosten voor de zorg extreem hoog zijn en we kampen met een tekort aan zorgpersoneel.

Bovendien leven we in een tijd van sociale ongelijkheid, ook in een stad als Rotterdam. Iedereen heeft een ziektekostenverzekering, iedereen heeft toegang tot een ziekenhuis en toch zien we dramatische verschillen als we de ene woonwijk met de andere vergelijken. Daarom zijn we gedreven om gezondheid en maatschappelijke participatie voor iedereen te verbeteren door de toekomst van gezondheid (zorg) op een transformatieve manier vorm te geven:

  • Verander de zorg van reactief naar proactief door middel van preventie en vroege detectie.
  • Realiseer een levenslange gezondheid: van voor de geboorte tot het levenseinde.
  • Verandering van one size fits all naar een precisie en individuele zorgbenadering.
  • Betrek burgers actief en verminder sociaal-economische ongelijkheid in de gezondheidszorg (zorg).

Grenzen doorbreken en krachten bundelen

Deze zorguitdagingen vragen om een ​​heel andere aanpak dan we tot nu toe hebben toegepast. We gaan de grenzen tussen alfa-, bèta-, gamma- en medische wetenschappen doorbreken en al onze wetenschappelijke krachten, (stilzwijgende) kennis en methoden bundelen. De samenkomst van Erasmus MC, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam maakt dit mogelijk: samen staan ​​we sterker.

Deze nieuwe mix van wetenschappers, ingenieurs en clinici op het gebied van geneeskunde, technologie, data science, life sciences, humanities, (socio) economie en ethiek zal leiden tot en versnellen tot nieuwe en onverwachte wetenschappelijke doorbraken en baanbrekende verantwoorde innovaties voor onze gezondheid ( zorg).

Wat gaan we doen?

Door ons integrale onderzoek, onderwijs, gedeelde faciliteiten en gezondheidsbevorderende innovaties volgen we onverwachte wegen naar duurzame gezondheid (zorg). Dit is wat we doen om dit te bereiken:

  1. Onderzoek: uitgebreide, front-running vlaggenschepen op het gebied van convergentie, die allemaal een mix van (bio) medische, technische, biowetenschappen, data, ethische en sociaaleconomische wetenschappers omvatten:
  • Health Data Science om een ​​persoonlijke digitale (gezondheid en ziekte) tweeling voor iedereen te ontwikkelen.
  • Synthetische cellen voor de gezondheidszorg voor nieuwe niet-invasieve diagnostische instrumenten (op afstand).
  • Slimme interventies en instrumenten die optimaal ten goede komen aan patiënt en clinici.
  • Integratieve biomedische beeldvorming voor een nieuwe generatie diagnostische en prognostische hulpmiddelen.
  1. Onderwijs: nieuwe geconvergeerde programma's en ontwikkeling van innovatieve manieren om samen te creëren.
  2. Faciliteiten: ontwikkelen van gezamenlijke (nieuwe) onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten en toekomstbestendige data-infrastructuur voor verantwoorde datadeling.
  3. Innovaties die de gezondheid beïnvloeden: bevorder en versnelt de convergente innovaties die van invloed zijn op de gezondheid (zorg).

 

More information

Wilt u in contact  komen met een werkgroep of heeft u interessante ideeën over onderzoek dat een convergentiebenadering vereist?
Neem dan contact op met één van de academische liaisons:

Antoinette de Bont / debont@eshpm.eur.nl / 06 53 61 75 98
Petia Georgieva / p.georgieva@erasmusmc.nl / 06 28 22 43 73
Jennifer Kockx / j.p.kockx@tudelft.nl / 06 48 42 92 24
 

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes