Aftrap: Impact Community Health

Onze Impact Community Health is gelanceerd! Deze community is ontstaan uit onze samenwerking met een groep docenten, die ieder ondersteuning zochten bij het vinden van stakeholders in de welzijns- en zorgsector. We merkten dat leraren vaak met dezelfde uitdagingen kampen, dus het werd tijd om onze krachten te bundelen!

In deze community kwamen verschillende docenten van verschillende faculteiten samen om inzichten, uitdagingen en ambities te delen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is het werken aan gezondheid gerelateerde cursussen om een positieve maatschappelijke impact te maken, of dit nu vanuit een gedrags-, psychologische of medische discipline is. Door academische expertise te verweven met betrokkenheid uit de praktijk, probeert het initiatief een betekenisvolle impact te creëren die verder gaat dan de grenzen van traditioneel onderwijs. We leerden meer over cursussen waarin studenten samenwerkten met de politie van Rotterdam, het rookvrije campusinitiatief, Dierentuin Blijdorp en nog veel meer.

Tijdens de sessie stelde elke docent zichzelf en zijn of haar specialistische aandachtsgebied binnen het domein van de gezondheidseducatie voor. Er volgden boeiende discussies waarbij de deelnemers hun unieke uitdagingen deelden en kansen voor samenwerking identificeerden. Daarnaast is er een tijdlijn gemaakt waarin het lesrooster voor het hele academisch jaar in kaart is gebracht, om te onderzoeken of we cases van belanghebbenden het hele jaar door kunnen doorgeven. We hebben de sessie ook gebruikt om wensen van de docenten te verzamelen over wat zij uit deze gemeenschap zouden willen halen. Bijvoorbeeld: het hebben van één stakeholder voor meerdere cursussen om een transdisciplinair beeld te krijgen van de problemen die zij met zich meebrengen. Zo kunnen leerlingen ook van elkaar leren!

Vooruitkijkend komen we samen tijdens een evenement in juni, waar belanghebbenden worden uitgenodigd om deel te nemen aan gezamenlijke inspanningen. Dit komende evenement belooft de impact van de inspanningen van de gemeenschap verder te vergroten, betekenisvolle partnerschappen te bevorderen en positieve veranderingen op het gebied van gezondheidseducatie te stimuleren. In de tussentijd houden we contact en houden we elkaar op de hoogte via ons Teams-kanaal.

Wil je ondersteuning bij het impactgerichter maken van jouw gezondheid gerelateerde cursus, wil je de verhalen van andere docenten horen, samenwerken of stakeholders vinden/ontmoeten?

Als u zich bij ons wilt aansluiten, of meer wilt weten over dit initiatief, kunt u een e-mail sturen naar impactatthecore@eur.nl 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen