Luchtvaart in een complexe wereld

De luchtvaart staat voor enorme uitdagingen. Wereldwijd veranderende regelgeving, milieudruk, externe veiligheid, concurrentie uit andere sectoren en concurrentie op prijs. Dit alles zet de essentiële rol als verbinder van economische centra in personenvervoer en in luchtvracht onder druk.

De experts van Erasmus UPT doen onderzoek naar effecten van maatregelen, zoals bijvoorbeeld de introductie van een vliegbelasting, of de capaciteitsbeperkingen op Schiphol voor luchtvrachtvervoerders.

Helderheid in complexiteit

Andere vragen zijn: hoe gaat nieuwe vliegtuigtechnologie invloed krijgen op vervoersmodellen? En hoe bepaalt consumentengedrag in de toekomst de inrichting van netwerken? Erasmus UPT schept helderheid in de complexiteit van dit soort vraagstukken.

Objectief en effectief

Door onze objectieve benadering en toegang tot fundamenteel onderzoek bieden we een wetenschappelijk gevalideerde basis waarop onze opdrachtgevers besluitvorming baseren. De combinatie van praktijk en theorie helpt opdrachtgevers aan een diepgaand begrip en kennis van luchtvaarteconomie. Waardoor onderbouwde strategische keuzes helder worden.

Relevante projecten:

  • Luchtvrachtmonitor
  • Financiële analyse van Seletar Airport
  • Position paper over internationale ontwikkelingen in Aviation
  • Incrementele kostprijsberekening voor combinatiedragers

Wat kan Erasmus UPT voor u betekenen?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen