Urban retail en binnenstadsmanagement

Steden zijn al lang niet meer de plekken waar alleen wordt gewerkt. Er wordt ook geleefd. Wonen, winkelen, cultuur, horeca en ontspanning maken de binnenstad aantrekkelijk. Deze mix leidt ook tot uitdagingen voor binnenstadsmanagement. 

De experts van UPT helpen binnensteden vitaal en aantrekkelijk te blijven. Hoe? Door de combinatie van inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen in retail en binnenstadsmanagement en door concrete prestaties van binnensteden te meten. Zo biedt Erasmus UPT een wetenschappelijk kader voor de invulling van Urban retail beleid en binnenstadsmanagement. 

Onderzoeksvragen

Concrete vragen waar onze experts aan werken: Hoe gaan we om met schaarse ruimte in de binnenstad? Wat is de invloed van E-commerce? Hoe voorkom je verschraling van het voorzieningenaanbod door verregaande commercialisering? Hoe voer je een effectief binnenstadsbeleid uit? 

Van monitoren naar strategie

Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen onze urban experts beleids- en management tools, waarmee het functioneren van de binnenstad in termen van economie, kwaliteit en onderscheidend vermogen in kaart wordt gebracht. Met state-of-the-art monitoring en dashboards hebben opdrachtgevers op basis van prestatie-indicatoren inzicht in het functioneren van de binnenstad. Erasmus UPT helpt opdrachtgevers om deze inzichten te vertalen naar strategisch binnenstadsbeleid- en management. 

 Relevante projecten:

Wat kan Erasmus UPT voor u betekenen?

Betrokken onderzoekers

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen