Kernteam

Het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders wordt gedragen door het kernteam van dagvoorzitters. Elk kernteamld is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inhoud van zijn of haar specifieke module. Leden van het kernteam treden op als dagvoorzitter bij zijn of haar module. 

 • Drs. J.H.P.M. (Jan) Stolker

  Jan Stolker is directeur van het Erasmus Governance Institute en Program Director van de governance programma’s van Erasmus Universiteit en dagvoorzitter van de module “Inzicht in Toezicht”.

  Jan is adviseur op het gebied van ondernemingsstrategie, financiering en corporate governance, met name in turn-around situaties. Hij was hij onder meer werkzaam als Managing Director bij ABN AMRO Bank, CEO van ABN AMRO Capital, CEO van NeSBIC Investment Funds II en Indivers en vervulde 22 (internationale) commissariaten en toezichtfuncties bij bedrijven en non profit organisaties. Jan studeerde bedrijfseconomie en openbare financiën aan de Erasmus Universiteit. Bekijk cv op LinkedIn.

 • ir. A.G. (Annemieke) Nijhof MBA

  Annemieke Nijhof is algemeen directeur bij Deltares en dagvoorzitter van de module Onderneming, maatschappij en corporate governance. Voorheen was zij onder meer CEO bij Tauw Nederland en als Directeur-Generaal Water, verantwoordelijk voor het waterbeleid van Nederland. Annemieke is benoemd tot overheidscommissaris bij De Nederlandsche Bank en lid van de Raad van Toezicht van het KNMI. Eerder was zij commissaris bij o.a. Naturalis, Evides en bij het Institute for Hydraulic.

  Annemieke Nijhof studeerde cum laude af in de chemische technologie aan de Universiteit van Twente. Bekijk cv op LinkedIn.

 • A.P.M. (Ada) van der Veer-Vergeer

  Ada van der Veer is boardroom consultant op het gebied van strategie en corporate governance en mediator en directeur van Stranergy. Ada is dagvoorzitter van zowel de module 'Onderneming, Maatschappij en Corporate Governance' als de module 'Inzicht in Toezicht'. Voorheen bekleedde Ada onder meer directieposities in de financiële wereld, waaronder voorzitter van Staal Bankiers, hoofddirectie van Achmea Bank Holding en CEO Currence, en was ze in 1989 de eerste Nederlandse vrouwelijke bankdirecteur. Ook was zij voorzitter van de Nederlandse Monitoring Commissie Accountancy.

  Ze is commissaris bij onder meer DEGIRO, Arcadis Nederland, Alliander, en adviseur en bestuurslid bij meerdere organisaties waaronder de beschermingsstichtingen van Nedap en Fugro. Bekijk cv op LinkedIn.

 • drs. H.W.M.W. (Henk) ten Cate RA MBA

  Henk ten Cate RA heeft Econometrie (RUG), Business Administration (MBA, Pittsburgh, USA) en Accountancy (EUR) gestudeerd. Hij is vanaf de oprichting bij het programma voor Commissarissen en Toezichthouders betrokken en verantwoordelijk voor de module ‘Finance’. Henk is eindverantwoordelijk bestuurder en adviseur geweest o.a. als CFO van beursgenoteerde ondernemingen en binnen de semi-overheid. In deze periode had hij diverse (internationale) commissariaten. Hij was werkzaam bij Unilever. Verder als financieel directeur binnen Coöperatie Cosun en global board member HRM bij de fusiecombinatie VanderHave/Astra Zeneca. Na CFO van Heijmans NV en ARCADIS NV werd hij CFO&VP van de board van Royal GEAGrasso NV (wereldwijde koeling). Henk heeft twee faculteiten en het CvB van de Erasmusuniversiteit geadviseerd bij bestuurlijke problematiek. De Minister van EZ benoemde hem in 2016 als lid RvB van de gefuseerde KVK (Kamer van Koophandel). In 2020 heeft hij als Directeur Bedrijfsvoering a.i. deel uitgemaakt van het dagelijks- en het algemene bestuur van de Hoge Raad der Nederlanden. Henk heeft plezier in golf, architectuur en het modereren van het EUR Commissarissenprogramma. Bekijk cv op LinkedIn.

 • drs. J.P. (Jacqueline) Rijsdijk

  Jacqueline Rijsdijk is medeoprichter van Partner in Toezicht en dagvoorzitter van de module 'Juridisch kader en board room dynamics'. Zij is commissaris bij Deloitte Nederland, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Triodos Groenfonds, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Triodos Fair Share Fonds en lid van de Raad van Toezicht van Royal Cosun.

  Jacqueline studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit. Bekijk cv op LinkedIn.

 • drs. B. (Bert) Iedema RA

  Bert Iedema begeleidt Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht bij zelfevaluaties, coacht bestuurders en commissarissen en is boardroom adviseur. Zijn specialiteit is ‘verhoging van EQ en Intuïtie skills in de boardroom’ en hij is dagvoorzitter van de module ‘Strategie & Risk Management’ en de Masterclass Emoties in de Boardroom. Daarvoor doorliep Bert een internationale financiële en general-management carrière bij onder meer Sara Lee, SHV en Friesland Campina en was hij CEO van het Amerikaanse beursgenoteerde concern EaglePicher Holding. Tijdens zijn studiejaren richtte hij het Luzac College op.

  Bert heeft ruim twintig commissariaten vervuld in de profit en non-profit sector in vijf landen, in diverse bedrijfstakken en eigendomsstructuren. Momenteel is hij voorzitter RvC bij twee ondernemingen.

  Bert studeerde economie en accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bekijk cv op LinkedIn.

 • mr. E.J.M. (Liesbeth) van Laak

  Liesbeth van Laak is Managing Director van het Erasmus Governance Institute. Naast haar werkzaamheden daarvoor is zij trainer in de Beroepsopleiding Advocaten en faciliteert zij voor EY ‘Highest Performing Teams’. Daarnaast, doet zij zelfevaluaties van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht en ondersteunt zij Raden en besturen om (nog) beter te functioneren. Voorheen werkte zij als secretaris bij het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, een belangenbehartiging- werkgeversorganisatie voor ondernemers in de Rijn- en Binnenvaart. Daarna werkte zij als advocaat bij Van Anken Knüppe Damstra, inmiddels AKD in Rotterdam. Sinds 2021 is zij lid van de Raad van Toezicht van LMC-VO, een scholengroep van 23 voortgezet onderwijs scholen in Rotterdam.

  Liesbeth studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bekijk cv op LinkedIn.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen