Achter De Schermen: De Wereld van Code Geel

Alumni evenement bij het KNMI
Girl in front of multiple computer screens with weather predictions at KNMI weerkamer
Datum
donderdag 29 feb 2024, 16:45 - 19:00
Type
Alumni
Gesproken taal
Nederlands
Locatie

KNMI (Utrechtseweg 297, De Bilt)

Meld je aan! Voeg toe aan agenda
Two cyclists on the Erasmus bridge with full front wind
Tineke Dijkstra

Op donderdagmiddag 29 februari organiseert Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) in samenwerking met het KNMI een speciaal alumni evenement: een exclusief kijkje achter de schermen bij hét nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie. 

Dat het weer in Nederland grillig is, weten we allemaal. Daarnaast beweegt de bodem en verandert ons klimaat. Het KNMI onderzoekt welke kansen en risico’s dit oplevert voor onze veiligheid en welvaart, en hoe we ons het beste kunnen voorbereiden. Zo staat de weerkamer van het KNMI 24/7 paraat om Nederlanders te waarschuwen als er gevaarlijk of extreem weer dreigt. 

Als oud-student van ESHCC heb je – als de weersomstandigheden het toelaten – de unieke kans om de weerkamer van het KNMI te bezoeken. Hier houden meteorologen het weer 24/7 in de gaten en maken ze actuele weersverwachtingen. Ook hoor je hoe het KNMI de komende jaren in gaat spelen op het veranderende klimaat en de maatschappelijke vraag door eerder en preciezer te waarschuwen. We sluiten de middag af met een gezellige borrel bij het KNMI.  

Programma   

16:45-17:00uInloop
17:00-17:30uPresentatie "Early Warning Centre" door Rob Sluijter, Programmamanager bij KNMI
17:30-18:00u Bezoek aan de weerkamer van het KNMI (onder voorbehoud van weersomstandigheden)
18:00-18:15uPresentatie door ESHCC alumna Eveline Bos, Secretaris en adviseur MT bij KNMI
18:15-19:00u Netwerkborrel

Registratie

Ben je oud-student van ESHCC en wil je het alumni evenement bij het KNMI bijwonen? We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via het online registratieformulier. Op = op!  

Meer informatie

Achter De Schermen
Het alumni evenement bij het KNMI is het tweede evenement in de reeks ‘Achter De Schermen’ bezoeken die de faculteit in 2023/2024 organiseert. We zien als faculteit dat onze alumni op interessante en inspirerende plekken in de maatschappij terechtkomen. Met de “Achter De Schermen” serie, willen we deze werkplekken openstellen voor mede-alumni om te laten zien waar andere alumni zoal terecht komen, een uniek inkijkje geven in het reilen en zeilen van een organisatie, en ESHCC alumni bij elkaar brengen.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen