ERMeCHS

Erasmus Research Institute for Media, Culture, History & Society
Rotterdam skyline

Over ons

ERMeCHS is het onderzoeksinstituut van de Erasmus School of History, Culture, and Communication (ESHCC). Onderzoekers bij ERMeCHS voeren interdisciplinair onderzoek uit op het gebied van media, communicatie, cultuur, kunst, geschiedenis en samenleving.

Lees meer over ERMeCHS
Campus Woudestein

Onze onderzoeksvisie

ERMeCHS houdt zich bezig met hoogwaardig fundamenteel onderzoek met als doel complexe maatschappelijke uitdagingen te verklaren en op te lossen. Via onze onderzoeksgroepen faciliteert en stimuleert ERMeCHS een inspirerende en op samenwerking gerichte onderzoeksomgeving. We streven ernaar om een van de toonaangevende onderzoeksinstituten te worden op het snijvlak van de Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen, met een focus op vijf strategische onderzoeksgebieden waarin onze expertise en kennis van grote waarde zijn: Globalization of Culture and Society, Mediatization and Digitalization, Innovation in Cultural and Creative Industries, Sustainability in Culture and Societies, and Diversity and Inclusion.

Onderzoeksgebieden

Onze focus ligt op vijf maatschappelijke uitdagingen, vertegenwoordigd in vijf strategische onderzoeksgebieden.

Interior Langeveld building

Onderzoeksgroepen

Onze onderzoekers zijn gegroepeerd in interdisciplinaire clusters.

Employees presenting data

PhD bij ERMeCHS

Alles over ERMeCHS PhD-onderzoek, aanmeldingen en toelatingen.

PhD candidates working
 • Bachelor Open Dag

  Bedrijfskunde, Criminologie of toch Psychologie? Tijdens de Bachelor Open Dag op zaterdag 5 oktober 2024 kom je alles te weten over onze opleidingen.
 • Studiedag voor docenten: Using Football To Teach Modern History

  Op zaterdag 26 oktober host de Erasmus Universiteit Rotterdam "Using Football to Teach Modern History", een studiedag voor geschiedenisdocenten.
 • Master Open Dag

  Ontdek welke master het best bij jou past, stel al je vragen aan studenten en docenten of volg praktische sessies over het maken van de juiste studiekeuze.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen