Toegankelijkheid

De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft naar een toegankelijke campus en gebouwen voor alle studenten, medewerkers en bezoekers.

1,5 meter campus en toegankelijkheid

I.v.m. de Corona maatregelen worden op de campus en in de gebouwen routes aangegeven en andere maatregelen getroffen die voor mensen met een mobiliteitsbeperking of andere beperking niet altijd optimaal zijn. Indien bijvoorbeeld de trap nemen niet mogelijk is, dan mag u vanzelfsprekend gebruik maken van de lift. Ben je student en ervaar je problemen door de Corona maatregelen van de EUR, klik hier.

Plattegrond campus mindervaliden

De EUR heeft een speciale plattegrond voor mindervaliden. Hierop is duidelijk aangegeven welke routes en ingangen het best gebruikt kunnen worden bij een mobiliteitsbeperking.
De aula en examenkamers op campus Woudestein zijn toegankelijk via een lift. In alle gebouwen zijn aangepaste toiletten.

  Parkeren mindervaliden

  Medewerkers, studenten en bezoekers met een EU-gehandicaptenparkeerkaart kunnen gratis parkeren op Campus Woudestein. Bezoekers kunnen hier lezen hoe ze gratis kunnen parkeren.
  Daarnaast bieden we voorzieningen voor medewerkers en studenten met een (tijdelijke) mobiliteitsbeperking die geen EU-gehandicaptenparkeerkaart hebben. Voor meer informatie voor medewerkers en studenten klik hier. 

  Gebruik rolstoelliften en deuren (Toegangspas Mobiliteit)

  Bezoekers kunnen gebruik maken van de miva liften door te bellen met de Campus Security (bij iedere lift hangt een bordje met telefoonnummer en instructie).
  Medewerkers en studenten met een mobiliteitsbeperking kunnen geautoriseerd worden om gebruik te maken van de miva liften (rolstoelplateauliften) en een aantal specifieke deuren die toegang geven tot publieke ruimten. Medewerkers kunnen deze autorisatie op hun medewerkerspas laten zetten door een mail te sturen naar campus.security@eur.nl. Studenten kunnen hiervoor een toegangspas aanvragen middels het formulier ‘Toegangspas Mobiliteit’.

  Ringleiding slechthorenden

  De collegezalen CB-1 en CB-5 in Theil Building alsmede een deel van de Aula in het Erasmus Building zijn voorzien van een ringleiding voor slechthorenden. Lees meer.

  Rustruimtes

  Er zijn geen speciale rustruimtes op de campus. Als alternatief kan indien nodig gebruik gemaakt worden van de zgn. kolfruimtes of de gecombineerde EHBO-ruimtes, die primair een andere functie hebben en daarom niet altijd beschikbaar zijn.

  Daarnaast kan men in het stiltecentrum terecht voor een moment van rust. Het stiltecentrum is geopend van ma t/m vrij tussen 7.30 - 21.30 uur en is gevestigd in G Building (GB-35). Buiten de Islamitische gebedstijden, is het over het algemeen erg rustig in het stiltecentrum.

  Assistentiehonden toegestaan

  Assistentiehonden zijn vanzelfsprekend welkom op de campus en in alle gebouwen. Wel adviseren we studenten met een assistentiehond om dit te melden bij je studie-adviseur zodat deze de interne organisatie kan informeren om het weigeren van de toegang of andere misverstanden te voorkomen.

  Lockers 

  Op campus Woudestein is een beperkt aantal lockers beschikbaar voor studenten met een (tijdelijke) fysieke beperking. De lockers staan in de centrale hal in het Sanders Building. Als je behoefte hebt aan een locker en dit voldoende kan motiveren, kan je een aanvraag doen samen met je studieadviseur. Meer informatie over de aanvraagprocedure en het bijbehorende formulier vind je op myeur.nl.

  Studeren met een functiebeperking

  Voor meer informatie over studeren aan de EUR met een functiebeperking, zie https://www.eur.nl/onderwijs/praktische-zaken/begeleiding-advies/studeren-met-een-functiebeperking

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen