Achter De Schermen: Europa’s grootste architectuurcollectie!

Alumni evenement bij het Nieuwe Instituut 
Museum for architecture and design Nieuwe Instituut in Rotterdam (picture black and white)
Datum
donderdag 28 sep 2023, 18:45 - 22:00
Type
Alumni
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Nieuwe Instituut (Museumpark 25, Rotterdam)

Meld je aan! Voeg toe aan agenda
Maquette collectie van het Nieuwe Instituut
Petra van der Ree

Op donderdagavond 28 september organiseert Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) in samenwerking met het Nieuwe Instituut een speciale alumni avond: een exclusief kijkje achter de schermen bij het grootste archief voor architectuur en stedenbouw van Europa.   

Gelegen tegenover het Depot Boijmans Van Beuningen in het prachtige Museumpark in Rotterdam vind je het Nieuwe Instituut: hét nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. De Rijkscollectie van Nederlandse Architectuur en Stedenbouw bestaat uit maar liefst 700 archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten, met in totaal ruim 4 miljoen documenten.   

Als oud-student van ESHCC heb je de unieke kans om tijdens een rondleiding door het rijksarchief langs enkele gerealiseerde en niet gerealiseerde projecten in Rotterdam te lopen en de maquette van de Markthal te bekijken. Je ontdekt bovendien wat architect W.J. Neutelings van plan was met het gebied tussen de zuidrand van Den Haag en Rotterdam. We sluiten de avond af met een gezellige borrel in het Nieuwe Café.  

Programma  
 

18:45-19:00uInloop
19:00-19:30uWelkom en korte presentatie door ESHCC alumna Jessica Dohmen-Verboom, medewerker Marketing & Communicatie bij het Nieuwe Instituut  
19:30-20:30u Rondleiding Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw  
20:30-22:00u Netwerkborrel in Het Nieuwe Café  

Registratie

Ben je oud-student van ESHCC en wil je de speciale alumni avond in het Nieuwe Instituut bijwonen? We hebben zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via het online registratieformulier.   

Meer informatie

Achter De Schermen
De alumni avond bij het Nieuwe Instituut is een eerste evenement in een reeks ‘Achter De Schermen’ bezoeken die de faculteit in 2023/2024 organiseert. We zien als faculteit dat onze alumni op interessante en inspirerende plekken in de maatschappij terechtkomen. Met de “Achter De Schermen” serie, willen we deze werkplekken openstellen voor mede-alumni om te laten zien waar andere alumni zoal terecht komen, een uniek inkijkje geven in het reilen en zeilen van een organisatie, en ESHCC alumni bij elkaar brengen.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen