Promotie E.G. (Emily) Mannheimer

Re-imagining a New Northern Ireland: Tourism and social transition after conflict
Promotor
Prof.dr. S.L. Reijnders
Promotor
Prof.dr. M.C.R. Grever
Co-promotor
Dr. A.M.C. Brandellero
Datum
vrijdag 9 sep 2022, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 9 September 2022 verdedigt E.G. Mannheimer haar proefschrift, getiteld: ‘Re-imagining a New Northern Ireland: Tourism and social transition after conflict’.

Proefschrift in het kort:

Decennialang was Noord-Ierland vooral bekend om zijn binnenlandse conflict: ‘the Troubles’. Vandaag de dag ondergaat de regio echter een enorme transformatie, welke zeer afhankelijk is van de ontwikkeling van het toerisme. De enorme stijging van het aantal toeristen uit het buitenland, betekend onder andere dat het nu aan de lokale gidsen is, als vertegenwoordigers van de samenleving, om te beslissen hoe Noord-Ierland wel of niet geportretteerd moet worden. Soms komen die visies overeen, maar vaak botsen de verschillende ideeën die de gidsen hierover hebben. Deze frictie speelt een sleutelrol met betrekking tot het identificeren van hoe de gidsen omgaan met de verantwoordelijkheid voor het heruitvinden van wat Noord-Ierland is, of wil zijn. Ik onderzoek, op basis van een diepgaande etnografische analyse van de rondleidingen die de gidsen verzorgen, de rol die deze lokale gidsen spelen in het ontwikkelen en communiceren van het verhaal van de geschiedenis, identiteit, en de mogelijke toekomst van Noord-Ierland. Met deze dissertatie tracht ik de complexe nexus van overwegingen die de gidsen maken, terwijl ze constant een middenweg zoeken tussen de concurrerende zorgen en verwachtingen van zichzelf, de toeristen en de samenleving, te onthullen. Zo laat ik zien hoe de gidsen, en het verhaal dat ze hebben ontwikkeld en vertellen, onderdeel zijn van het algemene proces van de sociale transitie na het conflict.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen