Studenten, presenteer over je eigen onderzoek naar populaire muziek!

IASPM Benelux Student Conference
Datum
vrijdag 16 jun 2023, 09:30 - 18:00
Type
Symposium
Locatie

Codarts Rotterdam

Ticket informatie

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname of aanwezigheid, maar sprekers moeten wel lid zijn van IASPM Benelux (waarvoor een jaarlijkse bijdrage van 10 euro voor studenten geldt, voor meer informatie zie https://www.iaspmbenelux.org/membership-2). We helpen deelnemers zonder studentenkaart graag met hun reiskosten indien nodig. Als je hiervan gebruik wilt maken, voeg dan een zin hierover toe aan uw aanvraag.

Voeg toe aan agenda
People attending a concert

Op vrijdag 16 juni 2023 houden we onze achtste jaarlijkse studentenconferentie over onderzoek naar populaire muziek, georganiseerd door de IASPM Benelux, bij Codarts in Rotterdam. Dit eendaagse evenement biedt een reeks panels die worden geleid en gepresenteerd door studenten op alle niveaus van hun academische carrière. Het doel van het evenement is om studenten de kans te geven hun onderzoek met anderen te delen, feedback te krijgen en in contact te komen met studenten uit verschillende disciplines met een gezamenlijke interesse in populaire muziek. Aan het einde van de dag zullen we ook de winnaars bekendmaken van de Scriptieprijs Populaire Muziek 2023, een wedstrijd die elk jaar door de IASPM Benelux wordt georganiseerd.

Oproep voor papers

Wij nodigen studenten van alle niveaus - BA, MA, PhD - gevestigd in de Benelux uit om deel te nemen aan de conferentie. Elk jaar belichten we de rol die muziek speelt in hedendaagse samenlevingen, in al haar diversiteit en breedte. We moedigen presentaties aan over een breed scala van onderwerpen, van de uitvoeringscarrières van praktiserende musici, tot de veranderende esthetiek van muzikale creativiteit en compositie als gevolg van nieuwe mediatechnologieën, tot het verband tussen muziek, politiek en sociale rechtvaardigheidsbewegingen. We moedigen graag een scala aan benaderingen aan, aangezien een van de hoofddoelen van deze conferentie is om studenten meer contact met elkaar te laten hebben over genrecategorieën en disciplines heen. We stimuleren en verwelkomen ook een aantal perspectieven en methodologieën, van sociologische, musicologische en etnomusicologische tot muziekindustrie- en praktijkgerichte studies. Ten slotte verwelkomen we studenten die bijzonder gemotiveerd zijn om in hun onderzoek de grenzen tussen gevestigde methodologieën te doen vervagen. In die zin hopen we de bijdragen te versterken die nieuwe manieren verkennen om muziekwetenschap in de academische wereld van de Benelux te onderzoeken. Aangezien de conferentie dit jaar plaatsvindt bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, kijken we er in het bijzonder naar uit om het perspectief van praktijkgericht artistiek onderzoek in de conferentie te integreren. Uiteindelijk hopen we inzichten met elkaar te delen om meer contact tussen onze verschillende specialisaties te bevorderen en de belangrijke rol zichtbaar te maken die alle vormen van populair muziekonderzoek vervullen voor cultuur en maatschappij.

Deze conferentie is een uitstekende gelegenheid voor studenten om hun onderzoek naar muziek aan een breder publiek te presenteren en feedback te krijgen van deskundigen op hun vakgebied. De conferentie brengt de gemeenschappen van IASPM Benelux, Erasmus Universiteit Rotterdam en Codarts samen en biedt studenten ook de mogelijkheid om over disciplines en beroepen heen te netwerken en in contact te komen met andere studenten, onderzoekers en musici uit de hele Benelux.

Lever je abstract aan

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan deze conferentie, stuur dan vóór vrijdag 19 mei 2023, 18.00 uur een abstract in van minder dan 250 woorden over je muziekgerelateerde onderzoek.

Je document moet het volgende bevatten 
- je volledige naam
- opleidingsniveau
- studieprogramma/afdeling
- naam academische instelling
- e-mailadres
- de titel van uw onderzoek en de samenvatting (korte samenvatting)

De presentaties duren ongeveer 15-20 minuten, gevolgd door een korte discussie. Met het oog op inclusiviteit is de voorkeurstaal voor presentaties Engels, maar Nederlandstalige presentaties zijn ook welkom. Stuur je abstract naar 667008aw@eur.nl. Acceptaties worden voor vrijdag 26 mei 2023 verstuurd.

Meer informatie

Sponsors

Codarts Rotterdam, Arts and Culture Studies Department Erasmus University Rotterdam, Rotterdam Popular Music Studies (RPMS), Erasmus Music Association, and IASPM Benelux.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen