Anne-Mette Hermans in de media over de normalisering van cosmetische ingrepen

Portrait of Anne-Mette Hermans

Anne-Mette Hermans doet onderzoek naar de sociale context van cosmetische chirurgie en is daar de afgelopen maand over geïnterviewd door de Telegraaf en Mirror, Mirror, een tweejaarlijks tijdschrift over Mode en schoonheid.

Anne-Mette Hermans vertelt in het interview in Telegraaf onder andere over het verschil in de drang naar perfectie tussen 50-plussers en de jongere generatie. “Ook vroeger bewonderden we beroemdheden en dachten we: zag ik er ook maar zo uit. Het verschil is dat we ons bewuster waren dat die wens niet realistisch is. Tegenwoordig groeien jongeren op met sociale media, met influencers, filters en fotobewerkingsapps. Op sociale media zien ze overal foto's van vrouwen met een heel smalle taille en heel grote billen en borsten, maar voor het overgrote deel van de bevolking is dat geen natuurlijk uiterlijk." Het interview van de Telegraaf is doorgeplaatst in de regionale dagbladen van NDC mediagroep, zoals het Leidsch Dagblad en het Dagblad van het Noorden.

In Mirror, Mirror staat Hermans onder andere stil bij de kwalijke kant van cosmetische chirurgie.
“De maatschappij waarin wij leven dicteert dat wij verantwoordelijk zijn voor van alles: van onze leerprestaties (‘als je maar hard genoeg werkt dan kom je er wel’) tot en met onze gezondheid en ons uiterlijk. Dit impliceert dat je zélf verantwoordelijk bent voor het er niet goed uitzien: dat wordt dus een vorm van falen.” Mirror, Mirror is een onafhankelijk tijdschrift over mode en schoonheid dat twee keer per jaar verschijnt.
 
Discourses of Perfection
Anne-Mette Hermans onderzocht de maatschappelijke context waarin cosmetische ingrepen tot bloei zijn gekomen en hoe deze behandelingen sinds 2001 in Engeland worden aangeprezen. Haar onderzoek is gebundeld in het boek ‘Discourses of Perfection’ dat in maart 2021 is verschenen.

Onderzoeker
dr. (Anne-Mette) AMM Hermans

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen