Dr. Elisabeth Timmermans in Elsevier Weekblad over datingapps

Datingapps worden steeds populairder en niet alleen onder jongeren, maar ook ouderen gebruiken datingapps zoals Tinder en Happn. Dr. Elisabeth Timmermans, postdoctoraal onderzoeker van de afdeling Communication and Media aan Erasmus Universiteit, vertelt Elsevier Weekblad over haar onderzoek in dit fenomeen.

Internetdaten is een groeimarkt, en vooral datingapps zijn erg populair. Er zijn niet alleen massale datingapps zoals Tinder, maar ook veel niche-apps, zoals een app waar alleen vrouwen het gesprek kunnen initiëren: Bumble of een Tinder speciaal voor Moslims: Minder. De traditionelere datingwebsites, zoals e-matching.nl, zagen door dit soort apps hun klandizie teruglopen.

Tinder zag een groei van 368.000 meer betalende abonnees dan in het voorafgaande kwartaal. Dr. Timmermans concludeert uit haar onderzoek dat de reden van het succes van Tinder komt doordat gebruikers op een speelse en makkelijke wijze door de matches kunnen swipen. Ook het goede gevoel dat je krijgt van een match helpt bij het succes van de app. Dr. Timmermans geeft wel aan dat als je een langdurige relatie zoekt, je beter een platform kan kiezen waarvoor je moet betalen. De kans is dan namelijk groter dan de andere gebruikers ook serieus zijn.

 

Meer informatie

Het hele artikel lees je op de website van de Elsevier Weekblad.